Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2012. 10:52h.

Margallo veu el referèndum com "un cop d'Estat"

El ministre d'Afers Exteriors destaca que la la Constitució fa referència a la "indissoluble unitat de la nació"

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha afirmat que el Tribunal Constitucional suspendria la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació per part de la Generalitat, de manera que, si es porta a terme, seria "clarament il·legal, un cop d'Estat en termes jurídics".

García-Margallo ha subratllat a la Cope que, amb la Constitució a la mà, és "absolutament impossible" convocar aquesta consulta perquè "no hi ha dret d'autodeterminació ni de secessió d'una part del territori".

Si el president de la Generalitat decideix convocar-lo, "el Govern recorrerà i el Tribunal Constitucional suspendrà el referèndum", de manera que seria il·legal continuar per aquest camí.

La Carta Magna, ha remarcat el ministre, consagra a més dos preceptes "capitals": que la sobirania resideix en "tot el poble espanyol" i la "indissoluble unitat de la nació".

García-Margallo, que ha considerat que si es convoqués aquesta consulta també hi hauria un delicte de prevaricació, ha insistit també en la impossible continuïtat a la UE d'una Catalunya independent i ha garantit que cap país no acceptarà una declaració unilateral en aquest sentit.

García-Margallo
Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Isidre, Valls, 14/11/2012 - 09:39

Una vegada comencen a superar la fase de negació, els agafa el delirium tremens.

#18 margallo al TPI, Barcelona, 13/11/2012 - 09:37

Hay que guardar estas declaraciones y las de Vidal Quadras entre otras. Dependiendo de lo que haga el Estado español, pueden servir para que acaben sentados ante el Tribunal Penal Internacional.

#17 Xipolleig, Barcelona, 12/11/2012 - 18:39

Qui desconeix els procediments més bàsics d'una democràcia no serveix per defensar-la.
El senyor Margallo no vol pel seu país,que és Espanya i sembla que inclou Catalunya,el mateix que defensava sense recança al Massachussets on ell estudiava el 1972.
Per la seva Espanya no vol democràcia.

#16 Terraxa, Terrassa, 12/11/2012 - 16:51

O sigui, que cop d'estat=referèndum, també, oi?
Val més que se'n vagi a Alerta Digital
Cada cop sonen més com els tardofranquistes.

#15 #15 Rosamaria Cendrós, Barcelona, 12/11/2012 - 16:01

Però que s'ha cregut aquest individu? Un cop d'estat és el que feu vosaltres negant un referèndum democratic. És que encara us penseu que estem en una dictadura?. Potser vosaltres sí, però els catalans farem els referendums que ens doni la gana i ni amb tota la vostra artilleria ho impedireu. Ecs!