Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2010. 12:04h.

Margarit: "la polèmica pel pregó denota incultura"

"No vaig dir cap bajanada, vaig fer un discurs raonat de 10 minuts, per Déu!"

Margarit: "la polèmica pel pregó denota incultura"

Margarit, durant el pregó

El poeta Joan Margarit s’ha defensat durant una entrevista al programa El Dia de COMRàdio de les crítiques rebudes pel seu pregó de les festes de la Mercè on emplaçava a revisar les relacions entre Catalunya i Espanya. Preguntat sobre les causes per aquest allau de crítiques, Margarit creu que “va ser primer de tot un cert grau d’incultura”. A més, s’ha defensat argumentant que “vaig estar 10 minuts parlant en prosa i mitja hora parlant en poesia, dient versos. Crec que compten més els versos”.

En declaracions a COMRàdio, el poeta Joan Margarit ha assegurat que en cap moment l’alcalde Jordi Hereu es va sentir incòmode per les seves paraules perquè “l’alcalde per damunt de tot és una persona seriosa. Sap que la llibertat d’expressió està per damunt de tot”. “Vaig ser un home educat ahir, no vaig dir cap bajanada, vaig fer un discurs raonat de 10 minuts, per déu! I vaig llegir després els meus poemes”, ha afegit el pregoner.

Per acabar Joan Margarit assegura que ningú de l’ajuntament li va cap crítica i ha defensat que els pregons de les festes majors han d’incloure elements d’actualitat. “Sinó no té cap sentit”, diu Margarit.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Xavi, Canet de Mar, 27/09/2010 - 09:06

Recepta per extendre la teva llengua: Envaeixes un pais, li imposes la teva llengua prohibint la seva, si pot ser l'omples amb la teva gent (bona gent) i ho mantens apretadet unes dècades. La resta de la feina es farà en nom de la llibertat. Fàcil oi?

#27 Xavi, Canet de Mar, 27/09/2010 - 09:00

Joan (18:04) no sé que li semblaria a en Francesc, a mi em semblaria que el castellà no és la llengua originària de Catalunya i que el el català no ha estat imposat per cap govern de fora de Catalunya. El català no és al castellà el que el castellà és al català.

#26 Cartanya, bcn, 26/09/2010 - 16:35

Margarit que as fet?, estàs sen crucificat per dir unes paraules que com pregoner i tens tot el dret, però ha!! Al Liceu estrenaran dema la Opera Carmen, amb una total i descarada versió espanyolista, amb legió bandera i toro osborne tot inclòs, i això no serà ni retirat, ni protestat.

#25 Margarito, más de lo de siempre, 25/09/2010 - 19:26

Margarit ha hecho un discurso político defendiendo UNA opción política en el pregón de una fiesta que pertenece a TODA la ciudadanía, en inminente campaña electoral.
Supongo que ahora las bibliotecas públicas deberán comprar muchos libros suyos, o se le subvencionará de alguna otra manera

#24 Joan, Bcn, 25/09/2010 - 18:04

Francesc. Totalmente de acuerdo con tu comentario (15:59) raro, no? En cuanto al segundo(16:06) que te pareceria si cambiamos ESP por CAT, Pancastella por Pancatala, quitamos Catalunya, y cambiamos llengua catalana por castellana Soy malo, verdad? Algunos catalanes estariamos de acuerdo con el