Política · 2 de Juny de 2020. 13:17h.

Marlaska va mentir?

El ministre va negar cessar De los Cobos pel 8-M però un document d'Interior el desmenteix

Marlaska va mentir?

El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, va negar el 27 de maig al Congrés que el cessament de Pérez dels Cobos tingués relació amb l'informe que la Guàrdia Civil va entregar a la jutge sobre la manifestació de l'8-M. "És senzillament una política normal de redistribució de nous equips", va afirmar.

"És un canvi d'equips, un procés natural de substitució basat en la confiança, no té cap altra raó aquest cessament del coronel Pérez dels Cobos. Respecto les al·legacions d'associacions de jutges, però és un procés normal de substitució dels equips. En els últims temps s'han realitzat diferents canvis que s'han vist paralitzats com a conseqüència de la pandèmia", va afegir.

Tot i això, un document publicat per El Confidencial deixa al ministre en evidència. En el mateix, la directora de la Guàrdia Civil, Maria Gámez, justifica el cessament de De los Cobos per "no informar de el desenvolupament d'investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement".

La publicació d'aquesta nota, de caràcter confidencial, ha provocat que PP, Ciutadans i Vox ja hagin exigit la dimissió de el ministre.

El Ministeri de l'Interior ha admès després de la publicació de la nota que el cessament es va produir per haver incomplert el procediment de comunicació d'actuacions, encara que puntualitza que aquesta comunicació havia de ser "només als efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes".

Interior insisteix que no va demanar detalls ni accés a l'informe, lamenta que es filtrés i defensa l'exigència de "les més altes cotes de neutralitat, professionalitat i comunicació" per a un càrrec com el que exercia el coronel Pérez de los Cobos.

En l'escrit oficial de cessament es precisa que la pèrdua de confiança es produeix perquè el coronel no va informar del "desenvolupament d'investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Borrell ll, Girona, 02/06/2020 - 20:04

Gràcies fatxorros per carregau-se en Marlaska. Gràcies sociates, per carregau-se en Perez de los Cobos. D'un indepe...

#7 M Pilar, Barcelona, 02/06/2020 - 16:34

Es curioso, la facilidad que tienen algunos para acceder a documentos internos del Ministerio del Interior. No es de extrañar que se pierda confianza sobre algunos funcionarios. Por otra parte, el documento al que hacen referencia en ningún caso menciona que la perdida de confianza sea por "no comunicar el informe de la manifestación del 8M."

#7.1 Perico, Matadepera, 02/06/2020 - 19:57

El cese de De los Cobos nada tiene que ver con la causa abierta por el 8-M y se debe a una reestructuración interna. Ésta ha sido la versión oficial y de Marlaska por doquier, incluso en sede parlamentaria. El doc. revela claramente que el cese sí tenía que ver con la investigación del 8-M. ¿No mintió Marlaska? ¿Qué es lo que no entiende?

#6 Sergi Sergio, Barcelona, 02/06/2020 - 16:06

Normal, logico, si llevan meses mintiendo con el Covid-19, no van a mentir con esto.

#5 Daniel, Tokio, Texas, 02/06/2020 - 15:41

No entiendo el uso del verbo en pasado. No solo mintió, sino que miente, mentirá y mentiría. Casi todos los tiempos verbales a la vez. Y no va a dimitir ni jarto vino, ni él ni nadie.

#4 VOXER y a mucha honra, Covadonga, 02/06/2020 - 15:29

¡Qué poca vergüenza! Esto es un escándalo.
¡Cuándo la tiranía es un hecho, la rebelión es un derecho!!
¡¡¡ Viva la Guardia Civil !!!