Publicitat
Política · 18 de Juliol de 2017. 22:25h.

Marta Pascal compara Mandela amb Puigdemont

El president de la Generalitat insta l’Estat a no fer servir les “clavegueres” per aturar el referèndum

Marta Pascal compara Mandela amb Puigdemont

Marta Pascal i David Bonvehí

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, ha comparat el president de la Generalitat, Marta Pascal, amb el primer president de la República de Sudàfrica, Nelson Mandela -que avui faria 99 anys-; i el poeta Miquel Martí i Pol. “Si hi ha un rostre de la dignitat de les persones, de la lluita pels drets, aquest és de Nelson Mandela”, ha afirmat la número u del PDECAT durant l’acte central que la formació ha celebrat aquest dimarts a Barcelona a favor del ‘sí’ del referèndum.

Posteriorment, ha citat un vers de Martí i Pol: “potser cal fer algun gest desmesurat alguna sublimitat per capgirar la Història” per concloure que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està “disposat a dir amb força i il·lusió que es pot capgirar la Història”.

Per la seva banda, Puigdemont ha instat l’Estat espanyol a no utilitzar les “clavegueres” per aturar el referèndum. “No és necessari que enviïn la Guàrdia Civil ni els fiscals”, perquè “som un poble civilitzat”. “Respecteu la democràcia i no ens envieu les clavegueres”, ha reblat el president de la Generalitat.

El president del Govern ha assegurat que “hi haurà moltes urnes” i ha demanat que “no ens distraguem amb processos administratius”. “Nosaltres serem els encarregats que les urnes estiguin plenes de paperetes”, ha afirmat el president de la Generalitat, alhora que ha assenyalat que “la nostra generació” té “la responsabilitat de culminar allò que vam començar l’endemà de l’11 de setembre” de 1714.

Carles Puigdemont, al centre de la imatge, després de l'acte

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#27 Andreu, Blanes, 20/07/2017 - 12:38

Definitivament, aquesta gent hauria de viatjar una mica mes. I estudiar. Molts dels politics que estan fent carrera amb lindependentisme ho passarien realment malament en una entrevista de treball al sector privat.

#26 Carrusel, El Vendrell, 20/07/2017 - 08:06

Marta se queda corta x todo: desde el prestigio, lucha, compromiso, valores del primero hasta lo que carga de tiballa, sí, sí, estereotipo o no, yo afirmo que no con el segundo en todo. La tiballa y las y los tiballeros es secundario. Dejaros que si en Vic, que si amb les seques, todo rollo. Esa raza es lo que tiene, pero lo importante los valores

#25 Son pastats tots dos, Trafalgar, 19/07/2017 - 17:32

Te raó, Mandela i Puigdemont son dèntics, els agradaven els carquinyolis, porten el mateix pentinat, tenen la mateixa alçada, ho han passat molt malament (especialment el MHP), l'estat els ha robat sempre, fins i tot porten el mateix bronzejat. Sols que Puigdemont desbarra més.

#24 0105, bcn, 19/07/2017 - 14:01

pero que dices chica a mi cada vez que le escucho me recuerda mas al dictador ese de Venezuela pero decir a Mandela es un insulto. Para decir estas chorradas mejor calladita no vaya a ser que al final os qudeis con 2 diputados.

#23 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 19/07/2017 - 12:09

Doncs jo no vaig sentir mai a Mandela cridar "Foragitem els invasors!!"
De fet la feina de la seva vida va ser eliminar les fronteres de l'odi i entendre al que pensava diferent, no "purgar-lo".
Digueume, si us plau, on veieu cap similitud.