Política · 20 de Març de 2017. 22:38h.

Marta Pascal: “en un futur Estat, Catalunya hauria de tenir exèrcit”

Catalunya demanaria l’ingrés a l'OTAN en cas d’independència

Marta Pascal: “en un futur Estat, Catalunya hauria de tenir exèrcit”

Militars, en una imatge d'arxiu

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, ha afirmat que una Catalunya independent “hauria de tenir exèrcit” perquè “la seguretat és la primera de les llibertats” i “un pilar de l’estat del benestar”. La dirigent del PDECAT ha afirmat, en aquest sentit, que “en un futur Estat, Catalunya hauria de tenir exèrcit seguint models pioners com els dels països bàltics, en els quals lluny dels models tradicionals amb molt recurs humà, s’aposta per la tecnificació”.

Pascal ha asseverat que un hipotètic Estat català hauria de formar part de l’OTAN perquè “volem ser actors de primer nivell i estar en tots els debats que es produeixen en el món”. “Volem formar part de l’OTAN per contribuir a ser actors principals dels debats globals, contribuir en generar espais de pau i també canviar aquestes institucions en allò que creguem”, ha sentenciat.

La coordinadora general del PDECAT ha demanat “normalitzar el debat respecte a la seguretat i la defensa” i ha considerat que “els apriorismes ideològics fan mal a un debat com aquest”. Pel que fa a les polítiques de seguretat, ha definit com a “pilars fonamentals la prevenció, que es treballa dia a dia, la proximitat i la vocació de servei”. També ha subratllat la necessitat “d’un treball conjunt entre administració i professionals” i, en aquest sentit, s’ha mostrat a favor de la “col·laboració públic-privada” en aquest àmbit.

Finalment, Pascal ha agraït a “tots els que fan possible que puguem viure en un entorn de llibertat”. “La seguretat és un pilar fonamental de l’estat del benestar, sense ella no hi ha sistema educatiu, ascensor social ni es pot viure en pau”, ha conclòs.

62 Comentaris

Publicitat
#40 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 22/03/2017 - 00:07

¿En la OTAN? ¡Imposible!
Para que la República Pedecatana tenga fuerza militar se tendrá que aliar con Corea del Norte.
Seguro que la CUP lo apoyará levantando el puño.

#39 La hora de los egoístas, Bcn, 21/03/2017 - 18:59

OTAN el 3% de PIB son 7.000 millones (y el Trump dice que Europa paga poco), más 1.000 millones de Mossos (ahora paga el Estado) más otro "porrøn" de millones en crear un ejército. Solo con esto hemos gastado la mentira de las balanzas fiscales :))).

#38 Negoci a l'aguait, Girona, 21/03/2017 - 18:57

Probablement algun fabricant de medalles i uniformes ja s'ha posat en contacte amb els pares de la Pàtria per fer país. Cada medalla costarà un colló de mico, pero segurament seran les més grosses i colorides del mon. Ara estan posant als pobles uns senyals marrons indicadors amb lletres minúscles

#37 Grauero, Gurugú, 21/03/2017 - 17:08

No lo entiendo, de pronto les ha entrado el "ardor guerrero". Y los de la CUP sin pronunciarse.

#36 Carlos Gomez, som una maravella, 21/03/2017 - 16:14

No se perque us preneu en serio aquesta gent.