Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2017. 10:49h.

Marta Pascal reconeix que la independència exprés "no existeix"

La líder del PDECAT creu que encara s'ha d'eixamplar la base social

Marta Pascal reconeix que la independència exprés "no existeix"

Marta Pascal

La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, ha fet autocrítica en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha refredat la possibilitat del govern de concentració que planteja ERC després de les eleccions del 21 de desembre i ha afirmat que ara "estem en la fase de ser conscients que hem de ser més".

Pascal ha reconegut que "alguna cosa no hem fet prou bé perquè avui no podem dir que som independents". "Teníem fortalesa prou fortalesa per fer-ho? Teníem fortalesa per fer-ho, però potser no prou per arribar fins al final", ha remarcat la dirigent del Partit Demòcrata, que ha admès que "amb algunes coses ens pensàvem que estàvem a punt i no ho estàvem".

També ha manifestat que en aquesta legislatura hi ha hagut "coses francament millorables" i "moments molt difícils". En aquest sentit, ha dit que "la dinàmica de JxSí ha funcionat prou bé, però el fet de tenir una CUP ens ha costat i ens ha tensionat".

"Hi ha hagut dinàmiques en aquest procés -ha assegurat- que han fet que a vegades ens hàgim tancat molt i ens hàgim obert poc. Aquest punt ha estat dèbil" i ha assenyalat que "a vegades hem set molt esclaus de l''ai que diran'".

Marta Pascal també ha refredat la proposta plantejada per Esquerra per a després de les eleccions i ha dit que "no sé si farem un govern de concentració". "Primer guanyem, no ens posem en escenaris que si no fem la feina prèvia, no passaran" i ha afirmat que "si el 21-D no guanyem, aleshores sí que haurem enganyat la gent. Si guanyem, el que tenim és el nostre govern legítim".

La dirigent del PDECAT ha dit que el procés està ara "en la fase de ser conscients que hem de ser més i trobar la manera que els compromisos adquirits es facin efectius". "Hem de ser més i controlar més els tempos", ha indicat Pascal, que ha constatat que "amb un estat brutal i violent la independència exprés no existeix".

Finalment, ha defensat que "el 21-D anem a buscar una victòria rotunda per recuperar la Generalitat i treure la gent de la presó". "No ens queda altra que guanyar el 21-D perquè aquest govern, una part a la presó, surti d'allà. No hi ha cap tribunal que es pugui permetre tancar gent votada per no haver fet res", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 15/11/2017 - 17:18

Como decían de John Wayne, a ésta le cuesta andar y mascar chicle al mismo tiempo. Esta mañana me ha parecido oír, por cierto, que Lloreras quiere cederle el cetro a la otra Martita, la Rovira. Catalanes, tras los Jordis llegan a las Martas: votadlas, que los del resto de España nos vamos a reír a base de bien.

#8 botifler1914, Sinitaca, 15/11/2017 - 13:08

Debería estar en la fase de limpiarse el culo, callar la boca, pedir perdón y acatar las penas que iran cayendo.

#7 Irene, l'H, 15/11/2017 - 12:48

Miren, la estrategia de cara a las elecciones y a los que están "entrenados" (o sea, en la trena) es decir que ésto era simulado, que era simbólico, que no estaban preparados, que si patatín, que si patatán... Pero lo que quieren hacer (se os ve el plumero, majetes) es alargar el procés IN ETERNUM, para seguir con la mentira, la post-mentira, e

#6 Grauero, Gurugù, 15/11/2017 - 12:11

(.ahora "estamos en la fase de ser conscientes de que tenemos que ser más".) Pero si no sabéis ya ni como os llamáis.
Autocritica?, escusas de mal pagador, autocritica es reconocer los errores y pedir PERDÓN, sobretodo a los mas damnificados, los que estuvieron recibiendo golpes, mientras ellos miraban las imágenes en los plasmas y con un cubat

#5 Jos, VNG (Reality does not exist in Cat), 15/11/2017 - 12:03

Això li explica al ramat que els ha recolzat durant aquests anys. La resta ja ho sabiem.
Potser som per vostès, feixistes, unionistes, botiflers espanyolistes, però no pas imbècils, Sra Pascal.