Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2018. 12:41h.

Marta Pascal reinvidica Convergència enfront la Crida

L'excoordinadora general del PDECAT reclama "un sobiranisme inclusiu de poca estridència"

Marta Pascal reinvidica Convergència enfront la Crida

L'excoordinadora general i actual senadora del PDECAT, Marta Pascal, ha reivindicat Convergència en un article a l'Ara com a exemple a seguir ple sobiranisme. Aprofitant que fa 44 anys de la fundació de la formació i en ple debat intern al PDECAT sobre com ha d'encaixar amb la Crida Nacional per la República, Pascal ha advertit del risc que "un segment important de la societat catalana es quedi sense opció electoral".

Pascal admet que hi ha "una porció de votants que no té res a veure amb les tradicionals clivelles de l’esquerra i la dreta, del més o menys nacionalista i de la visió agressiva, efímera i barroera de la política que es va consolidant a casa nostra i arreu del món".

La senadora diu que el PDECAT e sva fundar "per ser a l’avantguarda del canvi polític que estem vivint, per fer-hi convergir gent ben diferent i per reivindicar la política com un valor irrenunciable" i diu que és un projecte "perfectament viable" si és capaç d’expressar-se "des de la centralitat política i ser útil als ciutadans".

"Es pot fer política perseguint ideals, amb el rigor intel·lectual i polític que s’espera dels qui volen liderar grans projectes, posant les ambicions del país al capdavant, assumint errors, allunyant els apriorismes ideològics i amb respecte per a tothom, afegeix.

Marta Pascal fa aquest posicionament "pensant en tots els que van defensar públicament aquestes idees -les de CDC-". "Sobretot, ho escric pels centenars de milers de persones anònimes que s’hi van emmirallar, que observen el terme 'convergent' en un sentit de pertinença, en una manera de fer i de ser, però sobretot d’entendre la política i el país", afirma.

"Malgrat que a alguns els pugui semblar impossible, tot això és defensable des d’un sobiranisme inclusiu, de suma i no de resta, de ser més i no menys, de convèncer i de no imposar, de poca estridència, molt resolutiu i de lluita incansable perquè presos i exiliats polítics puguin tornar a casa", conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Mefisto, BARCELONA , 18/11/2018 - 22:58


I AIXÒ QUÈ CONY ÉS?

#6 Vikander , Cornellá, 17/11/2018 - 19:52

Soberanisme inclusiu..., sí sí, lo que tú digas.
El soberanisme, por definición, es todo lo contrario, es egoísmo y exclusión.
Ni agua. El soberanismo como tú le llamas, NACIONALISME como le llama el resto del mundo, es el culpable de esta situación tan absurda y patética que estamos viviendo en Cataluña.

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/11/2018 - 19:46

La pobre echa en falta el 3%

#4 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 17/11/2018 - 19:38

¿Con o sin corrupción incluida?

#3 Tabarnia is not Catalunya, Osetia del sur, 17/11/2018 - 18:08

Jjjj...la Marta Pascal, ora víctima del proceso, se han meado en su cara, como Fachin..jjjjj...pobres diablos