Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2017. 17:36h.

Marta Rovira, contra les cordes

Un exdiputat del PPC 'repassa' la secretària general d'ERC

Marta Rovira, contra les cordes

Marta Rovira

L’exdiputat del PPC i actual tertulià de Rac1, Rafa López, ha instat a la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, a dir la fonts que té per acusar l’Estat espanyol d’estar disposat a exercir la “violència extrema” per evitar la implementació de la independència.

“Vostè no pot fer una acusació pública. Entenc que s’ha d’entrar dintre d’una lògica de la por. Vostè no pot acusar de violència extrema, de morts sobre la taula i de bales de veritat sense dir quines fonts té”, ha assegurat Rafa López durant la tertúlia d’’El Món a Rac1’, després que Rovira hagi afirmat en el mateix programa que “ens deien que hi hauria sang”.

López ha assenyalat que “el que hem sentit fins ara no és que es van tirar enrere per això, sinó que es van tirar enrere perquè no estaven preparats”. “Les postveritats i els relats alternatius estan molt bé per fer campanya, però vostè ha fet una acusació molt important sobre la taula”, ha afegit.

L’exdiputat, a més,  ha considerat que hi ha “bipolaritat” en el discurs d’ERC, perquè “per una banda ens diu que no hi havia majoria absoluta, i per una altra ens diu que ja es va proclamar la República”. “S’ha declarat la independència? Han implementat una majoria, que vostè diu, que hi havia? Però si fa dos dies, l’autocrítica era que no hi havia la majoria social, que ara s’havia de fer el referèndum que no es va fer. Jo veig una mica de bipolaritat en els discursos”, ha explicat.

També ha trobat contradictori que “ens vulgui dir que van junts però amb llistes separades” i que el fet que “s’hagi d’escollir entre dues paperetes, no vol dir que vagin separats”. “El senyor Puigdemont va demanar una llista conjunta i no li van fer cas. Vostès per què no van voler? Aquí hi ha uns interessos electorals evidents, més enllà que posem tota la mel que vulguem posar”, ha explicat.

De la seva banda, la dirigent d’Esquerra ha acusat el PP de generar un “relat de mentides” en contra de Catalunya. “Per què generen a través de la caverna mediàtica aquest sentiment d’humiliació i vexació a un país que ha treballat intensament per la cohesió social”, ha preguntat Rovira.

“Per què se senten discursos al Congrés, de la mà de diputats del PP i C’s, contra Catalunya, generant odi, incitant a l’odi, incitant a la divisió”, ha afegit. La secretària general d’ERC també ha acusat el PP del “bloqueig polític permanent en el que vivim, perquè potser així començaran a entendre perquè hi ha gent que vol decidir per si mateix com s’avança, com es construeix”.

Rafa López

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#42 Manuel 62, Barcelona, 19/11/2017 - 03:15

es una impresentable política. Dimite y vete. Tus intervenciones dejan constancia de tu ausencia de criterio

#41 Gregari, VNG, 19/11/2017 - 00:48

Los que dijeron que si hay un muerto hemos ganado, fueron los de ERC.

#40 Jordi br, L'h, 18/11/2017 - 19:53

Despues de leer os detenidamente lo vuestro ni es abduccion ni adoctrinamiento, lo vuestro es integrismo nacionalista español al extremo. Justificad el porque de 15000 agent es y el ejercito desplegado enCatalunya. Pensad por vosotrosmismos

#40.1 Shreck, Bcn, 18/11/2017 - 23:12

No eran 12.000? Cuando conviene incrementamos los números como en las manis. Dicho esto, el hecho de que haya más fuerza policial, es indicativo de muertes en las calles?. Haztelo mirar. Siempre victimismo

#40.2 observador, Barcelona, 19/11/2017 - 00:41

Pues para defender a los catalanes que nos sentimos catalanes y españoles

#40.3 Jordi br, L'h, 19/11/2017 - 14:17

Pues 12000 sigue siendo el despliegue mayor, Aparte de las unidades del ejercito desplazadas. Si no hay posibilidad de usarlas no las desplazas. Victimismo no, hablamos de la putrefaccion de un estado en el que resulta q el cerebro del atentado de Ramblas es confidente del CNI. Abrid los ojos, por Dios!!!!!

#39 Marta, Anoia, 18/11/2017 - 17:48

No he oido a nadie que diga que si se implementa la República no recurrirán a la violencia. Sí he oido a la ministra Cospedal decir que el ejército está preparado y al ministro Dastis decir que las brutales cargas policiales del 1-O son mentira. Quién es el mentiroso ?

#36 DaniD, Barcelona, 18/11/2017 - 15:18

Esta mujer no tiene vergüenza. Inventarse acusaciones tan graves sin pruebas debería estar seriamente penalizado. Espero que el gobierno español tome cartas en el asunto.

Si los catalanes no evitamos que la catalibana Rovira se convierta en la presidenta de Cataluña, las cosas van a ir a peor en todos los sentidos.