Política · 30 de Maig de 2017. 09:26h.

Marta Rovira: “el PP i Ciutadans són antidemòcrates”

Apel·la al 80% malgrat que els 'comuns' es van despenjar del referèndum unilateral

Marta Rovira: “el PP i Ciutadans són antidemòcrates”

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha assegurat que “el PP i Ciutadans són antidemòcrates perquè donen l’esquena al 80% de la població”. Malgrat que el PSC manté la mateixa postura que el PPC o Ciutadans respecte al referèndum, Rovira ha dit, en canvi, que “no m’agrada titllar-los d’antidemòcrates”.

La dirigent de Junts pel Sí ha resumit que “a Catalunya hi haurà els blocs dels demòcrates i el dels immobilistes. Els ‘comuns’ haurien d’estar en el bloc dels demòcrates”. També ha afirmat que “tenim el dret a l’autodeterminació de forma innata com a poble i l’exercirem”.

D’altra banda, malgrat les reiteraven negatives de l’Estat, Rovira ha remarcat que “estem expectants fins a l’últim moment per si el Govern espanyol rectifica i el que fa és entaular un diàleg real assumint la situació política de Catalunya”.

Finalment, ha explicat que a la reunió d’ahir “vam demanar al govern consensuar amb els diferents actors la data i la pregunta del referèndum”. “Estem a molt pocs dies d'anar-ho coneixent pràcticament tot: la data, la pregunta…”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

137 Comentaris

Publicitat
#88 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/05/2017 - 16:27

"Cap estat colonial no és verament democràtic mentre conserva les seves colònies, puix que només pot conservar-les per procediments antidemocràtics que fan excepcions a la llibertat dels altres. […] Cap poble no pot pretendre exercir la seva democràcia a l’interior d’un altre poble."

M. de Pedrolo (1988)

#86 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/05/2017 - 12:51

“L’Estat espanyol és un règim autoritari, no és pròpiament una democràcia”.

Així ho ha assegurat l’advocat Elpidio Silva en el marc de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya. Silva ha assegurat que, en efecte, l’Estat va portar a terme un conjunt d’actuacions per parar el procés.

#85 pakitet, cambrils, 31/05/2017 - 11:44

Su cara de "estadista" lo dice todo...

#84 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/05/2017 - 10:56

Agents de la policia espanyola han estat denunciats per "crim d'estat" per intentar de liquidar el procés d'autodeterminació català. L'Institut de Drets Humans d'Andorra i el col·lectiu drets denuncien Eugenio Pino.j

#84.1 El Manyu descojonau, los inhumanos, 31/05/2017 - 11:14

"L'Institut de Drets Humans d'Andorra ".. oju, oju al dato !!
sòcia fundadora: Marta "Ni cinc" Ferrusola, potser?
1r. dret humà: dipositar missals a Andorra.
i qui és humà?.. quines coses de preguntar!! els catalans estelats, evidentment :) :) :)

#83 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/05/2017 - 10:38

El Parlament de la Catalunya insular imposarà multes de fins a 150.000 euros per a qui exhibeixi símbols d'enaltiment de la dictadura espanyolista d'en Franco. Esperi que aquesta sana mesura farà taca d'oli a la resta de la nació catalana.