Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2014. 15:46h.

Marta Rovira ensopega amb una 'unionista'

La dona li retreu que "un president d’una autonomia no pot convocar un referèndum"

ERC ha començat la campanya pel Sí-Sí, amb una visita de la secretaria general, Marta Rovira, acompanyada de la diputada Agnès Rusiñol, al Mercat del Ninot per repartir tríptics i paperetes del 9N marcades amb el Sí-Sí.

A dins la majoria de paradistes han reaccionat bé a la campanya. Fora la número dos d'ERC s'ha topat amb una dona contrària a la independència (Sofia Ferrero, 57 anys de Zamora) que li ha dit: "Feu-ho tot legalment, s'està fent il·legalment, un president d'una autonomia no pot convocar un referèndum”.

La diputada d’Esquerra li ha contestat que "vam intentar un acord polític, no va ser possible, després un referèndum tal com diu la Constitució, i ens van dir no tenim ganes, no es pot fer, vam anar al Congrés i els vam dir que la Constitució permet que ens traspassin la facultat de fer un referèndum i diuen que no, vam fer la llei de consultes i ens la van tombar amb arguments polítics".

"Ens trobem al 9N la data que vam acordar sis forces polítiques perquè els ciutadans puguin votar i ens trobem que tampoc no ho podem fer, continuaren buscant instruments legals per votar", ha afegit.

Ferrero "jo no vull anar a unes urnes que són il·legals", tot manifestant que "el president d'aquesta comunitat va avançar eleccions, va perdre escons, el que hauria d'haver fet si fos llest era dimitir. Tots els polítics s'agafen al poder i els importa un rave el poble”.

“Aquesta és la realitat, l'estan enganyant i manipulant, no s'adonen que seria un retrocés independitzar-se? Tornaríem a l'edat mitjana, estaríem fora d'Europa", ha sentenciat.

"Volem tenir tots els recursos i competències per ajudar els nostres ciutadans", ha assenyalat la dirigents dels republicans, una afirmació que ha estat replicada per Ferrero: "Per què no ho feu ara? Teniu abandonada la llei de la dependència, la sanitat, (on jo hi treballo) i l’educació. Només es pot fer si ets independent?".

La secretària general d’ERC ha recordat que només porta dos anys al Parlament, apuntant que "no em sento política sinó ciutadana, a través de la política ajudar els ciutadans a fer un nou país, i no m'interessa tenir un ressò, ho continuaré fent".

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#48 Manuel, Madrid, 02/11/2014 - 15:14

bravo por lo legitimo del razonamiento de la zamorana, abrazo para ella

lo suscribo absolutamente todo

#47 J Farrés, premia, 30/10/2014 - 10:18

Piden "democracia" y entendiiento y no tienen la educación y/o decencia de hablar en castellano a una persona no catalana.

Y lo mas bochornoso es que manipulan repartiendo papeletas con el SI marcado.

Si el reino de Aragon levantara la cabeza.

#46 DHG, SiSi_Emperatriz, 29/10/2014 - 21:44

Marta Rovira mira a la señora como si fuera una extraterrestre, un ser de otro planeta. Es tal la endogamia y la burbuja del nacionalismo que ocurren estas cosas: no reconecer a sus propios conciudadanos.

#45 Sofia Ferrero, Barcelona, 29/10/2014 - 16:21

#44

Con referencia a los comentarios de las gafas de sol: las llevaba puestas porque leía el periódico en esos momentos y al estar graduadas no me dí cuenta.

#45.1 RUER , perpinya , 29/10/2014 - 17:23

No entec gaire perque te que dimiti el president de catalunya ,si te majoria ,aunque no la tingui absoluta ?Jo mes be diria persue no dimiteix el rey ue no a estat ni elegit democraticament ,o el mentider del Rajol ,JOVULL DECIDIR EL FUTUR DEL MEU PAIS

#45.2 Samsung, Mundo, 31/10/2014 - 00:04

Por eso los españoles tenemos el derecho a decidir el futuro de nuestro país y Cataluña forma parte.

#44 Sofia Ferrero, Barcelona, 29/10/2014 - 16:16

Estaba con las gafas de sol porque leía el periódico y están graduadas, no me dí cuenta que las llevaba. La señora Rovira fue muy amable. Intentó convencerme pero sus argumentos estaban vacíos de contenido, sigo pensando que son unas votaciones de facto.

Gracias a todos por vuestros comentarios