Publicitat
Política · 30 de Gener de 2023. 11:24h.

Marta Rovira no gosa tornar

Diu que no té "garanties" malgrat la reforma del codi penal

Marta Rovira no gosa tornar

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, en declaracions a RAC1, ha assegurat que no tornarà a Catalunya. Rovira prefereix romandre a Ginebra, on viu des de fa cinc anys.

La dirigent d'ERC ha dit que no sent "que tingui les garanties per tornar, o com a mínim per prendre la decisió de forma immediata, d'avui per demà, ni precipitada".  

Rovira ha destacat que ha estat cinc anys exiliada "amb un delicte sobre les meves espatlles que significava un ingrés a presó immediat" i que, ara com ara, tot i els canvis al Codi Penal, "encara hi ha moltes preguntes pendents de respondre" sobre com seria el seu procediment si anés a declarar.

També ha recordat que hi ha altres causes secretes a l’Audiència Nacional, com la de Tsunami Democràtic. La número dos dels republicans tem que, si torna, puguin aparèixer algunes carpetes noves que l’incriminin en altres procediments, més enllà de la causa pel referèndum del Primer d’Octubre.

La secretària general d’Esquerra ha desmentit que la reforma del Codi Penal sigui un “vestit a mida” pensat per facilitar la seva tornada a Catalunya, tal com va assegurar l’advocat Gonzalo Boye.

“Són declaracions amb interessos polítics, perquè falten al rigor jurídic. Com a polític, alimenta l’estratègia del relat de la repressió política”, ha etzibat.

“El senyor Boye m’acusa de traïció després d’haver entregat la vida perquè el país progressi, i ho tornaria a fer”, ha asseverat. Finalment ha lamentat que “Marta Rovira i el president Puigdemont no parlen tan sovint com haurien de parlar perquè el que ens dificulta fer-ho és la repressió”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Manel, La Noguera, 01/02/2023 - 07:51

La senyora Rovira diu “El senyor Boye m’acusa de traïció després d’haver entregat la vida perquè el país progressi, i ho tornaria a fer”.
T'has guanyat molt bé la vida com a parlamentària, d'entregar la vida res de res, sortit corrent sí

#20 F T, Vic, 30/01/2023 - 22:32

"Marta Rovira y el presidente Puigdemont no hablan tan a menudo como deberían hablar porque lo que nos dificulta hacerlo es la represión".
¿El malvado Estado español les ha reprimido el uso del teléfono y/o ordenador?
Aaaaaaaamoooooooos vaaaaaaa.

#18 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 30/01/2023 - 20:19

Sólamente se va a resentir su família sobre esa decisión

Nadie va a esperar a que vuelva una energúmena que se autoinmoló al reconocer que, estando activa en su cargo junto con los otros indeseables, obraba con la esperanza de que muriesen independentistas hiperventilados

Ya está bien ahí echándose una buti con etarras y ese Fuigdelmon

#17 Oriolgután, Marbella , 30/01/2023 - 18:31

Normal que no tenga garantías con la cabecita que Dios le ha dado, seguramente parte de las voces que oye dentro de su cabeza le dicen que la van a detener si vuelve y lo de entregar la vida para que este país progrese se lo habrán dicho también otras voces interiores. Como las voces acaben peleándose como erc y junts per cash apaga y vámonos.

#16 joan, manresa, 30/01/2023 - 17:28

Can Mingo,17:30 h.--Ens sap greu veure la seva situació personal..,pro no es cregui,tampoc creiem que visqui molt malament.,cinc anys son cinc anys .,i el mannà deu caure d'un lloc o altre..,no cal fer demagògies ni falses proclames..,per aquí continuem vivint i anar veient com pasen proclames ,desitjos..,i tornarem a fer.., ya veu anar vivint!!