Publicitat
Política · 9 de Novembre de 2018. 10:29h.

Marta Rovira torna a emocionar-se

La secretària general d'ERC admet que l'independentisme no sap on va

La secretaria general d'ERC, Marta Rovira, s'ha emocionat -com va fer a l'arribada a Barcelona després de declarar al Suprem- al final de l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas a El matí de Catalunya Ràdio quan ha recordat que "nosaltres ens hem pogut instal·lar a Suïssa perquè molta gent ens ha ajudat".

"Jo vaig venir aquí amb les mans al cap, havent pres la decisió en molt poques hores, per salvar la meta família i no volia acabar el programa sense, des del cor i de forma molt sentida, donar les gràcies a malta gent que no cal que digui el seu nom, donar les gràcies a molta gent que està donant suport emocional a la meva família a Vic, donar moltes gràcies al 'Free Rovira' i sobretot a l'Associació Catalana pels Drets Civils", ha afegit.

Rovira ha reconegut durant l'entrevista que "quan se'ns posen molts entrebancs, com jo els visc des d'aquí, es produeixen per una falta d'unitat estratègica" i ha reconegut que l'independentisme no sap on va: "si sabéssim on anem, els superaríem amb facilitat". "La unitat no passa per crear plataformes electorals, no hem de caure en aquesta trampa", ha criticat.

La dirigent republicana ha lamentat que troba a "faltar comprensió" amb la "progressió" que, segons ella, ha fet la seva formació després de l'1-O. En aquest sentit, ha exposat que "es diu que hem de ser més, segurament és una de les lliçons apreses". "Els que som ens hem d'entendre perquè si no és impossible ser més", ha remarcat.

També ha deixat clar que és partidària de "la unitat d'acció i estratègica al marge de les conteses electorals per la transversalitat del nostre moviment per no uniformar-nos de manera tensionada". "No cal que anem a fer-nos la competència en unes eleccions amb crits d'unitat. El terme unitat ens fa estar pendents només de nosaltres mateixos i de veure qui és el millor", ha reblat.

Marta Rovira ha justificat el seu silenci durant aquests mesos perquè "tot el que jo pugui explicar, pot facilitar la repressió". "No m'interessa gens" ha dit, perquè "jo el que vull és guanyar, avançar i el que em vaig autoimposar és el silenci". "Avui parlo perquè sento el que dic. Crec que ens en podem sortir. L'únic que hem fet és abraçar la democràcia", ha subratllat.

La número dos d'Esquerra considera que el 20-S "és un dia molt dur" perquè "s'envia un missatge: 'si seguiu per aquí, la repressió serà dura'", però ha dit que "és un dia clau perquè, tenint ja companys a la presó, vam decidir que l'1-O hi seríem amb més força que mai". Tanmateix ha reconegut que amb el referèndum "vam fer el que vam poder". "No cal que hi aprofundim si no sortim plegats a explicar-ho".

Finalment, ha demanat no contraposar "el que és exili i el que és presó" perquè "són la mateixa cara de la moneda: la repressió de l'estat Espanyol". Segons ella, "si l'exili no tingués la presó, l'exili no podria fer altaveu de la repressió. Ara podem posar rostre a la repressió". "Ser independentista no és delicte", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

66 Comentaris

Publicitat
#42 Flanagan, Desde Suiza con amor, 11/11/2018 - 11:55

Tienes una celda para tí.

#41 Sergi, Barcelona, 10/11/2018 - 18:21

Marteta "Ni un pas enrere" quedat a Suissa i no tornis mes, ens faras un gran favor a tots, tu ets una de les principals culpables de tot aquest desastre.

#40 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 10/11/2018 - 12:48

Molt emocionant sentir Marta Rovira. Amb la seva estada a Suissa, sap de la represio de l'Estat. Però no oblidem que ella va ser la "hooligan"mès destacada de la Declaracio Unilateral de Independència i esmenava la plana al propi Puigdemont. En politica, els grans errors no tenen marxa enrera.

#39 opinador, Barcelona, 10/11/2018 - 09:01

me parece que se emociona más cuando cada mes ve el ingreso en la cuenta corriente del dinero que nos roban a los catalanes

#38 Kropotkin, Vic, 10/11/2018 - 08:59

No saben los suizos la suerte que tienen de poder quedarse a Marta durante 20 años. Es incalculable lo que aportará a la sociedad suiza... Animo y suerte, suizos... Jua, jua, jua,...