Publicitat
Política · 11 de Setembre de 2015. 08:42h.

Marxa de torxes a l’Eixample

Junts pel Si crida a mantenir “l’esperit dels lluitadors” de 1714

Marxa de torxes a l’Eixample

Imatge de la desfilada

Centenars de persones han desfilat amb torxes per l’Eixample, en direcció al Fossar de les Moreres, on s’ha fet diferents ofrenes florals, per reivindicar la independència de Catalunya. Abans, Junts pel Si ha realitzat un nou acte commemoratiu per recordar als barcelonins caiguts durant el setge de 1714. La candidatura Junts pel Sí ha estat representada per Neus Munté, Oriol Amorós i Núria Picas.

Neus Munté ha iniciat la seva intervenció amb un “record per totes aquelles persones que han patit repressió i persecució” i ha afegir que  “no estem aquí per parlar de derrotes però fa 300 anys va començar un camí per recuperar la llibertat.”

Munté ha aprofitat la seva intervenció per encoratjar els assistents a omplir la Meridiana i ha afirmat que “tenim una oportunitat per sentir-nos orgullosos i mobilitzar energies, mostrar que som capaços de cridar en defensa dels nostres drets.”

Sobre el 27S, la candidata ha dit que “estem a poc més de dues setmanes de culminar el que vam fer el 9N” afegint que “des de Catalunya hem fet moltes aportacions a l’Estat, ajudant a la seva democratització que no han estat valorades sinó bandejades” i ha denunciat que “se’ns titlli d’insolidaris i totalitaris, no ho podem permetre.” 

Per a Munté “ens cal un estat que ens jugui a favor per això volem canviar d’estat, per tenir les eines urgents per tenir justícia social”. Finalment, Munté ha afirmat que “tenim el repte de mantenir l’esperit dels lluitadors que s’hi han deixat la pell, ens hem de mantenir a l’alçada de la seva perseverança.”

Per la seva banda, Oriol Amorós ha tingut un record per a tots aquells “que ho van donar tot per recuperar les nostres llibertats, som aquí i no alguns no volen que hi siguem, però gràcies a tota aquesta gent  som aquí i serem lliures”. A més, Amorós ha recordat als candidats de Junts pel Sí que “teniu feina, ho tenim a tocar però ens falten uns puntets” i ha clos la seva intervenció afirmant que  “tenim el dret i la possibilitat de ser un dels millors països del món.”

Núria Picas ha afirmat que cal que el 27S “anem tots a votar per a guanyar la cursa de la nostra vida” mentre que Ara Perallada ha afirmat emocionada que “aquest moment el recordaré per a tota la vida.”

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#40 aburridos, bcn, 14/09/2015 - 19:54

Os haceis trampas al solitario. Despues del 27S seguireis con tonterias, con las estructuras de estado en marcha seguires con tonterias. Y peor todavia, cuando este reconocida Catalunya como estado independiente, aun seguireis con las mismas tonterias. Vuestras neuronas solo se mueven en circulo.

#39 que aburridos, bcn, 14/09/2015 - 19:43

La mayoria de los que haceis comentarios aqui no se si sois catetos del CNI o catetos que vais por libre, pero en cualquier caso sois un palo. Os repetis mas que el ajo. Como aburris tanto con vuestro rollo burlesco del nacionalimo (catalan, del español, el vuestro no, claro)....

#38 Jordi, Calimero Català, barcelona, 14/09/2015 - 14:48

Rafael de Casanova también trincó un 3%.

#37 Pa amb tomàquet i pernil ibèric , ll*ll Junts pel 3% , 13/09/2015 - 07:50

Sieg Heil!!

#37.1 pepe, andorra, 13/09/2015 - 23:43

Eres un fascista tío, nosotros somos progres y lo hemos aprendido en los kibbutz que organiza en los Territorios Ocupados don Adolfo Netanyahu.

#36 Prudenci, Sabadell, 12/09/2015 - 21:00

Horror de desfile.
Siniestro,,,, muy siniestro.

Stephan Zweig... si vieras esto ... No hemos aprendido nada.