Publicitat
Política · 13 d'Agost de 2014. 20:36h.

Marxa per l’educació pública a Catalunya

Apadrinada per Jaume Sastre, el professor de les Illes que va estar durant 40 dies en vaga de fam

Marxa per l’educació pública a Catalunya

Una imatge del cartell de la Marxa per l'Educació Pública

El pròxim 23 d’agost començarà a Girona la segona marxa en defensa de l’educació pública, que comptarà amb l’apadrinament Jaume Sastre, el professor de les Illes Balears que va estar durant 40 dies en vaga de fam.

En total seran 118 quilòmetres, repartits en vuit etapes, els que l’Assemblea Groga recorrerà en una setmana, per acabar amb una manifestació a Barcelona el dia 30 que començarà en el Pla de Palau i culminarà davant el Parlament de Catalunya.

L’organització de la Marxa ha explicat que les etapes d’aquesta edició seran més curtes perquè doni temps a les persones inscrites a poder fer activitats -s’han organitzat unes 40- amb les entitats dels nuclis urbans, com a xerrades, tallers i taules rodones.

En aquesta edició s’ha apostat per impulsar la iniciativa legislativa popular (ILP) per crear una nova llei del sistema educatiu de Catalunya. “Un model alternatiu a l’actual sistema d’educació que han plasmat en una ILP que s’articula a partir de dues grans propostes: cal eliminar tots els concerts i garantir el dret a una educació de qualitat per a tots des de l’escola bressol fins a la universitat”, han assenyalat.

Des de l’Assemblea Groga han afirmat “que tant la LOMCE com la LEC s’han fet al dictat dels grans lobbys empresarials i del Fons Monetari Internacional i que la política educativa del senyor Wert i la senyora Rigau no deixen de ser dues cares de la mateixa moneda”, han afegit.

Un cop acabada la marxa i passat l’estiu, els organitzadors han dit que “la lluita continuarà”, anunciant que el 20 de setembre l’Assemblea Groga farà una trobada a Barcelona per decidir l’agenda de reivindicacions per al curs 2014 – 2015.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Barcelonino, Barcelona, 14/08/2014 - 12:38

¡Que aproveche, Jaume!

#3 Ernesto, Vilassar, 14/08/2014 - 00:51

Primero que cambien el grafismo, que hace daño sólo verlo.
Y luego los argumentos. ¿Intereses del FMI? ¡Venga ya! Las películas, al cine.

#2 Romulo, Sant Just, 13/08/2014 - 21:14

Aquesta nova llei d'ensenyament de Catalunya, donarà cabuda a tots els que reclamen el seu dret a decidir si volen un sistema d'educació bilingüe pel seus fills?

Qualsevol nova LEC que no ho reconegui serà declarat inconstitucional.

#1 Funcional, bcn, 13/08/2014 - 21:08

Los funcionarios publicos deben tneer el mismo trato que tenemos el resto de los trabajadores. Si quieren mandar que se presenten a las elecciones y las ganen, mientras no lo hagan que cumplan el trabajo que se les encomienda. Es lo que hacemos todos y en caso contrario nos depiden.