Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2014. 08:45h.

Mas acusa el Govern del PP de posar en risc la democràcia

El president és partidari d'una consulta "amb totes les garanties democràtiques"

Mas acusa el Govern del PP de posar en risc la democràcia

Mas, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, afirma en una entrevista al diari britànic "Financial Times" que "un cop la independència és un fet, tothom del món econòmic s'hi adapta". Mas es refereix a les teories que auguren catàstrofes econòmiques en el cas que Catalunya i Escòcia siguin independents.

Mas ha reconegut la independència de Catalunya, tindrà un preu perquè "qualsevol procés d'independència té el seu cost" i ha afegit que una Catalunya independent haurà de compartir una part significativa del deute espanyol, així com "una part significativa dels actius espanyols”.

El cap del govern considera que un triomf del vot favorable a la independència a Escòcia representaria un impuls considerable per al procés sobiranista a Catalunya. Segons Mas, s'obriria el debat sobre el reconeixement internacional i la continuïtat a la UE. El president de la Generalitat s'ha mostrat convençut que els líders europeus acceptaran el resultat de la consulta escocesa.

Un "sí" majoritari comportaria, segons Mas, que les negociacions entre Edimburg, Londres i Brussel·les perquè Escòcia continués a la Unió Europea comencessin "molt ràpidament".

Artur Mas explica que qualsevol referèndum s'ha de fer "amb totes les garanties democràtiques" i que la comunitat internacional l'ha de poder veure com a imparcial. Mas també denuncia que el govern espanyol està posant la democràcia en risc amb la seva actitud de dir que no a tot.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#24 Pepet, Sabadell, 10/09/2014 - 22:14

El mòn econòmic no se que farà, encara que ho puc imaginar i els que ens haurem d'adaptar som els catalans. En el que estic completament d'acord amb el nostre President es que "te el seu cost"; el problema es que no sabem els cost que haurem de soportar i que pot ser inasumible.

#17 Eric, Barna, 10/09/2014 - 14:50

Tendrá morro! Este sujeto se lo tiene que hacer mirar!

#15 l'ajudant de camp, de l'excels Adolf Netanyahu, 10/09/2014 - 13:18

quins collons que tenen, 34 anys de PPciu votant plegats a Madrit, i a Barsaalona, i ara els acusen de posar en risc la democràCiU?!!!.

#14 Kropotkin, Vic, 10/09/2014 - 12:37

Sobre la consulta diremos q no es de todos los catalanes. No porque no podamos votar (que podremos), sino porque no queremos q nadie vote (mas que nada porque ya nos olemos que ganaría el SI)...jua, jua...mejor hundidos

#13 ALVAR TriBorn Catatonic, Bcn Españolaza, 10/09/2014 - 12:36

Atur Marx debería preocuparse por su salud y la de los de su alrrededor.

Vostè fa mal a Catalunya.

#11sTarragona