Publicitat
Política · 16 de Gener de 2013. 10:45h.

Mas acusa l'Estat espanyol d'"anar a sac" contra Catalunya

Adverteix Rajoy que "Catalunya no és una ciutat autònoma del nord d'Àfrica"

Mas acusa l'Estat espanyol d'"anar a sac" contra Catalunya

Mas, en un moment de l'entrevista (Foto: @govern)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat l'estratègia d'"asfíxia" financera que aplica l'Estat espanyol contra la Generalitat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas s'ha queixat que el govern espanyol hagi recorregut al Tribunal Constitucional la mesura de l'euro per recepta farmacèutica i, en aquest sentit, ha lamentat que "van a sac, no et donen alternativa, diuen: ja t'espavilaràs".

Per a Mas, el govern de Mariano Rajoy està posant "contra les cordes" a les autonomies, perquè exigeix uns límits de dèficit molt durs però alhora les porten a una situació "d'ofegament".

"Ens obliguen a reduir el dèficit, a retallar la despesa i ens posen en una situació d'asfíxia" i, en aquest sentit, ha recordat que "Catalunya no és una ciutat autónoma del nord d'Àfrica. No és això, és una altra cosa. Si Catalunya fallés, doncs aleshores tot l'Estat espanyol queda en qüestió".

També ha advertit el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy que "hi ha un gran problema" i ha instat "l'Estat, no el govern espanyol, sinó l'estat com a concepte" a "presentar alguna solució que sigui atractiva" per a Catalunya.

En la primera entrevista concedida després de les eleccions, ha assegurat que en cap moment, després de perdre 12 diputats, s'ha plantejat plegar, malgrat admetre que el resultat "no va ser el que volíem".

Segons el president català, la línia que cal seguir és consultar el poble de Catalunya, una cosa que "no s'ha fet en 300 anys". Per Mas, el poble català ha arribat a un nivell de "maduresa" "en què no tenim més camí que anar en aquesta línia".

El president de la Generalitat ha recordat que "el dret a decidir no vol dir necessàriment" estar d'acord amb l'estat propi, i ha defensat que cal construir una majoria àmplia de cara a la consulta, que és el gran repte que afronta Catalunya juntament amb la necessitat sortir de l'asfíxia econòmica actual.

Finalment, s'ha mostrat confiat que finalment el PSC es sumi a la Declaració de Sobirania perquè en l'última versió "bàsicament s'hi parla del dret a decidir". "No crec que tinguin el desig de quedar-se al costat del PP i Ciutadans", ha afegit el president.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#25 Clara Molina, Manresa, 17/01/2013 - 20:24

Senyor Mas, no és pot ser més prepotent ni més maleducat. No creu que s'hauria de disculpar per les seves paraules? Que pensaria vosté si algú parlés del seu país amb aquest menyspreu? Nacionalistes tots iguals, Feixistes al cap i la fi.

#24 Antoni, Mahón (Menorca), 17/01/2013 - 18:41

La exnovia del hijo de Pujol mantiene ante el juez que le acompañó a Andorra con una mochila llena de dinero. !Seguro que es un complot de Madrid.!

#23 Wifredo el Velloso, Vic, 17/01/2013 - 12:51

"Catalunya no es una ciudad autónoma del norte de África" eso va por la islamización que lleva siendo financiada desde época de Jordi Puyol, ¿no?

#22 Antoni, Mahón (Menorca), 16/01/2013 - 21:34

Ausonia deja Barcelona y se va a Madrid.

#22.1 Ausonia, Santiago de Compostela, 17/01/2013 - 11:01

`Mentida. Això és un altra operació de la claveguera. Ni cas!

#22.2 Antoni, Mahón (Menorca), 17/01/2013 - 18:51

La decisión, que afecta también a las redes de ventas y a las oficinas de Ausonia en Lisboa, forma parte de una reestructuración emprendida por la multinacional P

#21 Manolo, Barcelona, 16/01/2013 - 20:12

El Gran Timonel no se entera. Es la economía lo q ha de solucionar y no liarse con más problemas En la anterior legislatura de dos años, no hizo nada de nada y me temo que en esta (que también durará dos años), tampoco
Haber si CIU encuentra pronto sustituto a este Moisés antes de que acabe con todo