Publicitat
Política · 15 de Maig de 2018. 22:55h.

Mas admet que el sobiranisme “no té prou força” per doblegar l’Estat

Ramon Rovira: “això no ho va veure el 2012?”

Mas admet que el sobiranisme “no té prou força” per doblegar l’Estat

Artur Mas

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut que actualment el sobiranisme català “no té prou força per doblegar les estructures de poder de l’Estat espanyol”. Així ho ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a 8tv, on ha asseverat que “ni l’Estat espanyol té prou poder per carregar-se el sobiranisme català; ni el sobiranisme català té prou força encara com per doblegar unes estructures tan dures com les de l’Estat espanyol”.

El director i presentador de ‘La nit a 8tv’, Ramon Rovira, li ha interpel·lat llavors si “això el 2012, quan vostè va iniciar aquest camí, no ho va veure”. “Força sí que n’hi ha”, però “no suficient”, ha respost Mas, alhora que ha subratllat que “el sobiranisme està fent forat i avançant”, perquè “amb molta menys força que els altres, estem en un pols en molts sentits igual”.

L’expresident de la Generalitat ha afirmat que “no hi ha hagut enganys premeditats” durant el procés, malgrat admetre que “hi ha hagut algun error de càlcul”. En tot cas, Mas ha destacat que el resultat del 21-D va deixar una “majoria parlamentària a favor de la independència”.

També ha advertit al Govern espanyol que “no es pensin que ho poden arrasar tot”. “La resistència de Catalunya és molt forta” i “liquidar l’autonomia és suïcida per l’Estat espanyol”, ha reblat Mas. Finalment, l’expresident del Govern ha qualificat Puigdemont de “símbol” del procés, però que el president electe de la Generalitat, Quim Torra, “no serà un titella” a les seves mans.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#26 Alejandro, Barcelona, 16/05/2018 - 13:39

Y si lo sabíais, por qué habéis llevado el enfrentamiento tan lejos? La historia futura os pondrá en el sitio que os merecéis, personajes siniestros, embaucadores, ladrones ,racistas. ah, bueno, eso si la historia no la escribís vosotros

#25 Quina creu!, Bcn, 16/05/2018 - 13:24

Quin llast Marre de Deu!, aquest individu que ens h fotut en un merder colossal encara te els collons d'apareixer a donar opinions, clar tenir barra. Arturo, (com et deien abans), para de tocar-nos els pebrots i ves-t'en a esquiar a Gstad o a estiuejar a Menorca amb els pijos. Pero no surtis més a la tele sisplau.

#24 El Sifoner, La Barrassota con Tabarnia, 16/05/2018 - 10:58

Sr, Mas. El estado solo ha empleado una parte pequeña de su poder, el estado tiene muchísimos mas recursos que podría emplear en esta cuestión y que por sensatez no empleara mientras no sea inevitable. Si en la actualidad los medios de comunicación publicos y la educación no estuvieran en manos de secesionistas, otro gallo cantaría.

#24.1 Protágoras, bcn.España, 16/05/2018 - 12:14

Ahí está la clave y la solución. Unos años sin medios de adoctrinamiento; tvs, radios públicas y privadas subvencionadas y escuelas, redundaría en una notable disminución de votantes rufianes. Lo que llevaría a los partidos nacional-etnicistas a la oposición.

#23 sid, bcn, 16/05/2018 - 09:41

Quan els fills dels seus votants hagin d'abandonar Vilassar per anar a treballar a València o Madrid espero que li facin saber

#22 Justí, Barcelona, 16/05/2018 - 09:17

Aquest personatge és la prepotència i la vanitat personificada...després de ser l'instigador i el padrí de tot el desastre que han portat a terme els seus hereus, encara te la barra de sortir per tv. Arruïnar-lo i deixar-lo sense sostre és poc, aquest sí que hauria d'estar fent companyia amb els hostes d'Estremera, és el culpable de tot.