Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2015. 08:14h.

Mas admet que l'Agència Tributària no servirà de res sense la independència

El president reconeix que "un dels errors com a país dels darrers 35 o 40 anys ha estat no donar-li tota la importància"

Mas admet que l'Agència Tributària no servirà de res sense la independència

Mas, amb l'autor del llibre

El president de la Generalitat ha admès que l’Agència Tributària no serà viable sense la independència. “No podem disposar dels instruments administratius i legislatius per exercir la sobirania fiscal fins que no hi hagi una desconnexió real amb el conjunt de l’Estat”, ha reconegut en la presentació del llibre ‘Una hisenda a la catalana. Preguntes i respostes sobre la hisenda pròpia’, de Joan Iglesias Capellas. El president també ha fet autocrítica perquè ha reconegut que “un dels errors com a país dels darrers 35 o 40 anys ha estat no donar tota la importància a la hisenda pròpia”.

La construcció d’aquesta hisenda pròpia ha de ser “amb un concepte, una mentalitat i una filosofia noves”, ha assenyalat el cap del Govern, que s’ha mostrat convençut que “està al nostre abast, perquè tenim les idees, la gent, el talent, els professionals, la vocació, el projecte i la voluntat”. “Cal també que molta gent a Catalunya s’ho cregui”, perquè per aconseguir-ho cal “no només encert polític, sinó també una majoria ciutadana que ho faci possible”.
 
El president Mas s’ha mostrat convençut que “si molta gent hi creu ens en podem sortir” i ha afegit que cal “que el procés que està vivint el nostre país no s’entrebanqui”. “Ara es tracta de no fallar, d’encertar-la”, ha subratllat el cap del Govern, després de recordar que “en altres moments de la història, a Catalunya no hem estat capaços de fer la síntesi política, la pinya i la confiança que cal per tirar endavant grans projectes col·lectius”.
 
A l’acte, que s’ha fet a l’Ateneu Barcelonès, també hi han assistit el conseller de la Presidència, Francesc Homs; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el secretari general, Jordi Vilajoana; el secretari del Govern, Jordi Baiget, i el president de l’Ateneu, Jordi Casassas, entre d’altres autoritats.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#29 Carles, Cardona, 03/02/2015 - 20:08

Mas no diguis mentides, i tant que servirà, tu no la vols perquè saps que és la clau per arribar a la independència i el grup godo no et deixa.
ERC obligueu-lo a que la faci i ràpid que ja anem tard.
Aquest acord ja es va prender fa 2 anys i CiU no ha volgut fer ni un pas per posar-la en funcionamen

#28 Cesc, BCN, 03/02/2015 - 19:14

Llibertat, amnistia, estatut d'autonomia ... ah no, que ja ens van enganyar fa trenta anys, van fer cafè para todos, fins i tot per els que no en volien de cafè. Ara toca independència o independència, ells ho han volgut així.

#27 Vlac, Barcelona, 03/02/2015 - 16:06

No servirá de nada, pero ya está constituida para no generar ningún valor para la ciudadanía y para alimentar a un grupo importante de amiguetes que han entrado sin oposición y con salarios respetables por no hacer nada y cobrar de nuestros impuestos.
El caciquismo catalán es inconmensurable!!!!!

#27.1 Josep Anton , Barcelona, 03/02/2015 - 16:17

A la Generalitat els funcionaris són sempre per oposició, igual que a l'Estat. No confondre càrrec de confiança amb funcionari. Un inspector d'Hisenda o un membre del cos superior de la Generalitat en cap cas poden ser 'amiguetes'. Les oposicions són duríssimes. I sé de què parlo.

#26 Carlos Gomez, Bcn, 03/02/2015 - 15:29

Y para cuando una esplendorosa embaixada a Suissa ??
Los banqueros suizos son muy amables, simpaticos y hospitalrarios con los patriotas catalanes.
Ya son muchos años de entrañables relaciones gestionando sus "raconets per el dia de dema", tan catalan y tan patriotico.

#25 Carlos Gomez, Bcn, 03/02/2015 - 15:24

Cuanta menos pasta remenin, menos pasta robaran.