Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2013. 12:31h.

Mas admet que "podríem quedar fora d'Europa"

El president assegura que "el referèndum es farà i els catalans guanyaran"

Mas admet que "podríem quedar fora d'Europa"

Mas, quan va anunciar la data i la pregunta

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat que Catalunya podria ser expulsada de la UE en el cas d'independència. En una entrevista al diari italià La Repubblica assenyala que "he considerat que en un moment inicial, entre el referèndum i la proclamació de la independència, podríem quedar fora d'Europa. No de l'euro, de la Unió. Seria una llàstima, perquè nosaltres volem seguir a la UE".

"Caldria trobar un règim transitori per evitar l'expulsió de la UE. De totes maneres, sol·licitarem un reingrés. Nosaltres volem estar a l'euro, a la Unió, a Schengen i a l'OTAN", afegeix.

Mas ha assegurat que "el referèndum es farà i els catalans guanyaran. Ja ho veureu. Com a alternativa, anirem a eleccions anticipades. Crec que, per poc temps, després hauré de seguir -al capdavant del Govern-. No serà fàcil, però per a nosaltres res no ha estat fàcil. Mai", afirma.

El president també ha dit que "crec que deixaré aviat la política. Com a màxim estaré un altre mandat, si es donen les condicions, per tirar endavant el projecte". Quan Mas va anunciar les últimes eleccions anticipades del 2012, va dir que no es tornaria a presentar com a candidat quan Catalunya aconsegueixi els seus objectius nacionals. 

"Personalment només tinc desavantatges. Només grans problemes", subratlla el cap del Govern sobre les repercussions del seu càrrec a nivell personal. Després d'aquesta afirmació, revela: "Vull tornar a la meva vida. El que faig ho faig per un projecte col·lectiu de futur en què m'he compromès. La política no m'entusiasma. Em cansa, però és necessària".

Publicitat
Publicitat

315 Comentaris

Publicitat
#156 Ja ho sabem..., BCN, 30/12/2013 - 10:59

I també sabem com es viu a dins de l'Europa del capital i de l'Espanya dels delinquents institucionalitzats. Això d'estar fora d'Europa tant sols preocupa als que viuen de parar la mà esperant que els hi caiguin subvencions. Jo em guanyo el meu jornal treballant i competint amb la resta del Mon.

#155 Andrés, IB, 30/12/2013 - 08:54

Tengo un hijo estudiando en Catalunya.
¿Catalunya quedaría también fuera del Espacio Europeo de Educación Superior (el llamado Proceso de Bolonia)?
A nivel de empresas probablemente les sirva igual, pero ¿a nivel de temas oficiales (ingenieros, hospitales, ...) fuera de Catalunya?

#154 Montserrat Vila, Catalunya, 29/12/2013 - 18:55

I què? Heu entrat aquests dies en qualsevol botiga, de joguines, electrodomèstics , roba etc. Tot està etiquetat a la Xina, Índia, Marroc etc. Res fabricat dins Europa, doncs això. I amb el tema ajudes, amb el que gestionarem de propi, perquè ens faran falta? Per res.Pels pobres espanyols, doncs

#153 Pijoapàrte, El Carmel, 29/12/2013 - 18:17

Si al derecho a decidir. No se puede obligar a nadie a estar con quien no quiere Y POR ESO: si el barcelonés y otras comarcas, villas y pueblos de Cataluña quieren seguir siendo lo que siempre han sido: ESPAÑOLAS ¿Quien les puede obligar a dejar de serlo?

#152 contribuyente, Santo Domingo, 29/12/2013 - 17:58

Todos tienen un pasado y como no podías ser menos "el" también.
http://imageshack.com/a/img30/7048/p6ta.jpg

#152.1 pepe, andorra, 29/12/2013 - 20:35

Los "contribuyentes" de Santo Domingo, con pasado y sin futuro, (y otros paradisíacos lugares de Sudacalándia), a qué contribuís, exactamente, ¿a colaros en los transportes, y a que seamos los españoles los que os hemos de pagar, también, todos los servicios públicos, desde hospitales a institutos?