Publicitat
Política · 30 de Desembre de 2013. 21:00h.

Mas admet que PPC i C’s també són "compatriotes"

"Totes les posicions han de poder ser defensades amb respete i bona convivència"

Mas admet que PPC i C’s també són "compatriotes"

Mas, durant el discurs (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès que els partits defensors de l’unionisme, PP i Ciutadans, són també “compatriotes”. És per això que ha demanat “respecte i bona convivència” perquè “totes les posicions han de poder ser defensades”.

Mas, durant el tradicional missatge de Cap d’Any, ha afirmat que Catalunya és “un país divers i plural” i “capaç de teixir grans consensos”. Com a mostra, ha posat d’exemple que “l’acord àmpliament majoritari sobre la consulta a celebrar el 9 de novembre de l’any que comença”.

“Sé que al voltant d’aquest gran repte no hi ha unanimitat. Hi ha forces polítiques que no ho comparteixen i sobretot persones, compatriotes nostres, que ho veuen amb preocupació, temor i fins i tot contrarietat”, ha afegit.

Segons Mas, “són posicions legítimes i respectables, com també ho són les altres, les que veuen en tot aquest procés la millor manera de construir un país que valgui molt la pena”.

És per això que ha recordat que “totes les posicions han de poder ser defensades amb respecte i amb bona convivència. En allò que depengui de mi, així serà”.

D’altra banda, el president ha insistit a demanar a l’Estat que “ens deixi votar, que escolti la veu del poble català i no aixequi murs per silenciar-la”. El president ha instat també el Govern espanyol que “no ens vegi com un adversari ni molt menys com un enemic”, perquè “volem ser ara i podem ser en el futur un aliat, un bon aliat, però des de la llibertat”.

Des del Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha remarcat que “resoldre els grans temes a les urnes no ha de provocar ni recança ni temença” i ha afegit que “és evident que el nostre futur i la relació que hem de tenir amb Espanya i amb Europa és un tema en majúscules”.

Mas ha tingut paraules per al Tricentenari del 1714. Per això ha comentat que el 2014 serà “un any per recordar història, persones i arrels; però sobretot serà un any per decidir futur i obrir horitzons”.

En aquest sentit, ha recordat que es complirà el tercer centenari del final de la Guerra de Successió, “moment en el qual Catalunya va perdre els seus drets, les seves constitucions, les seves institucions i les seves llibertats”.

Tres segles després -ha afegit- “celebrarem gairebé un miracle: un poble que tenia totes les de perdre no només segueix existint sinó que es planteja amb més força que mai guanyar una gran batalla democràtica i per mitjans totalment pacífics: la de decidir lliurement el seu futur com a país, com a nació i com a societat”.
 
“Les catalanes i els catalans s’han guanyat el dret a decidir el seu futur”, ha afirmat el president, perquè “han sabut mantenir viva la seva identitat, la seva cultura, la seva llengua i el seu dret, molt sovint en contra de normes i lleis injustes”.

Publicitat
Publicitat

96 Comentaris

Publicitat
#50 BEJOTA, BCN, 01/01/2014 - 13:17

Las multinacionales extranjeras instaladas en España están muy preocupadas por las implicaciones económicas que tendría la posible independencia de Cataluña. El diario recoge entrecomillados de varios países.

EEUU: "Muchas empresas están aquí para un mercado de 47 millones y no de 7".

#49 pep, manresa, 01/01/2014 - 11:00

Ep, si volen, eh?
Si no, ells s'ho perden

#48 Xipolleig, Barcelona, 31/12/2013 - 19:03

El que demostren els "comentaristes " ultres criticant el discurs d'en Mas, és que el model social de l'integrisme espanyol a Catalunya, és el d'una societat de pensament únic, on no es discuteixi la Una,Grande y Libre, i on els discrepants són considerats traïdors.
Per això mateix, SÍ i SÍ.

#47 Xipolleig, Barcelona, 31/12/2013 - 19:00

Sembla que els ultres de PP i C'S, no els ha agradat que en Mas consideri que són compatriotes amb opinions molt diferents a la seva. S'estimen més el trencament social i la confrontació.
Ja se sap, és el que ha provocat històricament l'integrisme espanyol, divisió i confrontació.

#46 BEJOTA, BCN, 31/12/2013 - 17:08

El pla independentista de Mas i Junqueras preocupa els inversors nord-americans
El corresponsal de The Wall Street Journal a Espanya assegura que els principals agents de borsa d'EUA estan alertant que el secessionisme català "pot crear preocupacions al mercat" durant la segona meitat del 2014.

#46.1 hector, bcn, 31/12/2013 - 17:14

repetitiu repetitiur repetitiu... de cada 20 noticies que surten diferents Tu nomes utilitzes un argument jajajajajajajajaja, em sembla que vas perdent BJ desde fa moooolt de temps... no pasa res ;)