Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2012. 23:06h.

Mas adverteix Rajoy que "no se'n sortirà a base d'ofegar Catalunya"

El president recorda al Govern espanyol que "és massa important en el conjunt de l’Estat"

Mas adverteix Rajoy que "no se'n sortirà a base d'ofegar Catalunya"

Mas, durant l'acte

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit al Govern central que "si es vol sortir d’aquesta situació dura a nivell del conjunt de l’Estat s’ha de comptar amb Catalunya" i ha afegit que Espanya no se’n sortirà "a base d’ofegar econòmicament Catalunya".
 
El cap de l’Executiu ha apel·lat a la iniciativa econòmica que hi ha al país i ha assegurat que "Catalunya és massa important en el conjunt de l’Estat i al sud d’Europa com per poder-ne prescindir, i deixar-la en una situació purament marginal o secundària".
 
Artur Mas ha fet aquest advertiment a l’Executiu central durant el discurs que ha pronunciat en l’acte d’inauguració de l’Hotel Atenea Port de Mataró. El president ha recordat que Catalunya "té molta iniciativa i molta capacitat d’exportar i d’atreure turisme" i ha assenyalat que "si és evident que d’aquesta situació només ens en podem sortir bé a base de fer una gran projecció internacional, que compensi la debilitat del consum interior, aleshores Catalunya és imprescindible".
 
Per aquest motiu, el president Mas ha fet una crida a "sumar esforços" i ha lamentat que a nivell estatal "no s’interpreta bé aquesta necessària suma d’esforços". "A base de perjudicar a uns, de menysteniment, de manca de respecte no resoldran res", ha reblat Artur Mas, que també ha demanat que aquesta suma d’esforços es faci no només a l’Estat, sinó també a nivell europeu i dintre de Catalunya, i ha dit que "prou problemes tenim perquè aquesta suma no es produeixi amb tota la intensitat i energia que en aquest moment cal".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 spanish, Madrid, 03/08/2012 - 09:20

este señor ha votado a favor de la ley de estabilidad presupuestaria de rajoy que permite la intervencion en las autonomias por parte del estado, ademas voto en contra de recurrirla......de que se queja si ahora MOntoro la interviene, ademas es una ley que dice a quein hay que pagar primero: bancos.

#13 Alan, Barcelona, 03/08/2012 - 08:22

Visto que los representantes de la generalitat se derriten por mohamed VI y artur mas dice que hará un dia de ramadan para ir practicando y que sea ofcial, y los pijiprogres de erc icv y psc le mola todo lo palestino y moro, la mejor solucion es idependizarse de españa y anexarse a Marruecos.

#12 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 02/08/2012 - 21:39

Cal retallar sous dels politics , el primer el de Artur Mas , treura los Privilejios que disfruten els Politics ara mateix que son molts MIVILS GRATIS ,, AUDIS ,,

#11 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 02/08/2012 - 21:37

Artur Mas no tindria que dependre tan de MADRID el te poder per Apujar Impostos a Catalunya Apuja el reu del Alcohol Eliminar Cotxes Oficials en tenin mases Eliminar els Consells comarcals hi Diputacions Fem aixo Catalunya sortiria molt bé de la crisis ella sola

#10 ernest, manresa, 02/08/2012 - 16:50

Tu solet estàs enfonsant Catalunya. El problema és que la immensa majoria no et creu i nomes et queda el recurs de comprar premsa a preu d'or. Així ens va als catalans, patriotes o no.