Publicitat
Política · 6 de Juny de 2009. 10:07h.

Mas afirma que "el somni català és Duran"

"Un noi jove que surt d'Alcampell i s'enamora de Catalunya"

Mas afirma que "el somni català és Duran"

Duran i Mas, en una imatge d'arxiu

El cap de llista de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha denunciat que "PSOE i PP han tornat a muntar una bronca de dretes i esquerres". "Nosaltres hem parlat de Catalunya a Europa: Estem orgullosos de ser catalans, com els danesos ho estan de ser-ho", ha proclamat. "No ens cal disfressar-nos de cosmopolites per acabar exercint d'espanyols antiquats. Volem ser tan normals com els danesos, i defensarem el nostre país a Europa com ho fan ells: sense intermediaris", ha reblat.

"Defensarem el català sempre: és de justícia i de dignitat. Que ho sàpiguin PP i PSOE, ho farem amb tots els eurodiputats catalans que ho vulguin, i amb contundència, per denunciar una situació injusta com és que el català no sigui reconegut al Parlament Europeu", ha assegurat. Ramon Tremosa ha afegit que "hem parlat de trens, d'economia, de ports, de solucions a la crisi:l'empenta econòmica que reclamem és perquè la volem repartir millor".

El president de CiU, Artur Mas, ha començat dient que "recullo el sentiment de tothom si dic que ha estat un luxe, un privilegi i un honor tenir en Tremosa de cap de llista". Mas ha volgut subratllar el paral·lelisme del "somni europeu i el somni català": "Europa ha estat capaç de generar la més gran misèria, i de generar els brots més genuïns de la grandesa humana. Les cendres d'Auschwitz i les creus blanques de Normandia, però tota la gent que n'ha fet un espai de pau".

"Els catalans ho entenem millor que d'altres, perquè hem hagut de construïr un país. El somni català és Duran: un noi jove que surt del Campell i s'enamora de Catalunya. O el president Pujol, que puja al Tagamanent i es compromet a reconstruïr Catalunya. O el somni català dels qui van obrir un taller o una consulta i van tirar endavant, o tots els joves que potser tenen contractes temporals, però han signat un contracte de per vida amb Catalunya", ha afegit, "no estem disposats a que el somni català, que és el somni europeu, ens l'esguerrin".

Artur Mas ha assenyalat que "quan veiem aquests atacs a la llengua, o se'ns estafa el compliment de l'Estatut, ens hem de rebel·lar contra aquesta manera de fer. No ens hi podem conformar". "Una rebel·lió civilitzada, pacífica: democràtica. Però no podem deixar que es trenqui el somni català", ha continuat. "Els catalans tenim la oportunitat de rebel·lar-nos i de censurar aquestes conductes hostils. Ho poden fer, però no poden evitar que somiem, no poden evitar que Mestalla fos un mar de senyeres i d'ikurriñas, o que l'Estadi Olímpic de Roma fos un mar de senyeres. És nostre, ho hem construït amb molts segles".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/06/2009 - 17:24

Mas dijo sueño, pero Durán es su pesadilla.
Pujol bajando de Tagamanent es casi tan sublime como Júpiter bajando del Olimpo.
Los líderes de CiU quieren ser semidioses dispuestos a ahogar a Cat en la Laguna Estigia de su corrupción.
Nacionalismo=ceguera.

#17 Alcampelló, Barcelona, 07/06/2009 - 14:17

Ya tocaba que Mas le viera méritos al mejor líder político de CiU. El sueño de vivir mejor yendo a trabajar a Catalunya era fuerte en el franquismo. Ahora, el sueño catalán cala más en los que viven de la lengua o son forofos del fútbol identitario.

#16 Montserrat, Arenys, 07/06/2009 - 14:06

Doncs ja estem ben arreglats! Això no s\'ho creu ni ell. I, si no s\'espavilen i es treuen la bena dels ulls, aviat no anirà ningú a votar. Tots haurien de plegar, cal una renovació generacional i amb una mica de classe i de credibilitat.

#15 uno mas, aqui mismo, 07/06/2009 - 13:46

El unico sueño catalan y tirandole fantasia a tope, son los inimaginables pallasos catalanes

#14 Ramon, Granollers, 07/06/2009 - 11:35

Sempre hi ha qui desbarra amb tota la barra!.Quina mania si hagués volgut ser ministre ja ho hagués estat.Duran és el millor capital d'Unió i de CiU, només cal una ullada objectiva a les enquestes d'opinió sobre polítics.Més EU, més CAT més CiU.