Política · 18 de Setembre de 2016. 16:08h.

Mas afirma que "vam obeir el poble de Catalunya"

L'expresident critica que “el govern espanyol no hagi mogut fitxa”

Mas afirma que "vam obeir el poble de Catalunya"

Artur Mas i Francec Homs, a Arenys de Munt

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que “el 9-N vam obeir el poble de Catalunya”, i ha afegit que “això és el que ha de fer un demòcrata”. Així s'ha expressat durant el VII Aplec per la Independència d'Arenys de Munt, on unes 600 persones s'han reunit per donar suport a l'expresident de la Generalitat i el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, encausats pel 9-N.

 

“Varem anar a dipositar paperetes a unes urnes, després d'un munt de manifestacions, i és va fer civilitzada, pacífica i democràticament. Estic convençut que no varem desobeir el Tribunal Constitucional”, ha assegurat Mas, alhora que ha denunciat que “serem jutjats per obeir un poble que ens havia demanat posar urnes”.

 

L'expresident de la Generalitat també ha lamentat que el govern espanyol “no hagi mogut fitxa” després de les mobilitzacions independentistes que s'han convocat des del 2012. “L'Estat espanyol ni es mou per asseure's a una taula i parlar de com podríem votar”, ha criticat.

 

En aquest sentit, Mas ha avisat que continuaran amb el full de ruta previst, perquè Catalunya esdevingui “una nació lliure entre la resta de nacions lliures del món”.

 

“Si ells recorren als tribunals i la fiscalia, impedeixen que un partit català pugui inscriure's i mouen fitxers als despatxos dels ministeris per desprestigiar els principals líders sobiranistes, nosaltres farem igual que es va fer a Arenys de Munt: amb bona voluntat, determinació, radicalitat democràtica i la ferma convicció que aquest país es mereix decidir el seu futur i ser una nació lliure entre la resta de nacions lliures del món”, ha sentenciat Artur Mas.

Artur Mas i Francesc Homs a l'acte d'Arenys de Munt

58 Comentaris

Publicitat
#49 BEJOTA, bcn, 20/09/2016 - 18:12

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#49.1 BEJOTA, bcn, 20/09/2016 - 18:12

N.B. DE QUIN POBLE PARLA, SR. MAS ?

#47 Cuand el poble parla,el politic calla, Barcelona, 19/09/2016 - 12:24

Ladran....luego cabalgamos Sancho.Endavant poble catalá,cap llei esta per damunt de la gent.La gent va donar majoria parlamentaria al independentisme,la resta de partits,per rabia seva son residuals i cada cop ho seran mes a Catalunya h ho saben.

#47.1 pepe.----, andorra, 19/09/2016 - 15:34

si, mayoría simple, no cualificada, pq para aprobar una declaración de separación se necesitan al menos dos terceras partes de la cámara y si se necesita una mayoría mínima cualificada, es decir mas de esas dos terceras partes, es para q no existan problemas después, internacionales.

#46 Gregari, VNG, 19/09/2016 - 11:29

Encima hace aquello de "yo no quería la culpa es de este que me lo ha mandado". Lo que faltaba cobarde asqueroso.

#45 Pepon, Bcn, 19/09/2016 - 10:47

Los que no participamos en el butifarrendum no formamos parte del pobla de catalunya.

Somos colonos, botiflers, quintacolumnistas y fatxes.

#44 Gregari, VNG, 19/09/2016 - 10:26

Al poble de Catalunya li vareu dir: Amb una Catalunya independent no hi hauria hagut crisi econòmica, Espanya no es viable, us portarem a la independència. I vareu posar les urnes per recollir els fruits del vostre engany. Res més. Mas ets un feixista català vergonyós.