Política · 23 d'Abril de 2012. 10:21h.

Mas alerta que la Generalitat pot ser intervinguda

No descarta eleccions anticipades

Mas alerta que la Generalitat pot ser intervinguda

Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a 'Els Matins' ha anunciat que "si volem complir, alguna retallada més haurem de fer". Mas ha descrit com inevitable un nou ajust de la despesa, que ha justificat perquè els pressupostos de l'Estat preveuen una inversió a Catalunya menor de la calculada per la Generalitat.

A més a més, aquests comptes no inclouen el pagament dels deutes com els 219 milions corresponents a l'addicional tercera de l'Estatut. Mas ha dit que si no s'acorda el pagament d'aquest deute, que Hisenda no reconeix, CiU no donarà suport als primers pressupostos de Rajoy.

"No tenim clar com abordar una retallada de la magnitud exigida pels pressupostos de la Generalitat, però ens hi haurem de posar". Ha afegit que la nova tisorada és imprescindible per complir amb les xifres del dèficit que exigeix Madrid i que s'hauran de fer malgrat que el govern va dir que, en alguns casos, "s'ha tocat os" i no es podien retallar més serveis.

Artur Mas ha admès també que la Generalitat pot ser intervinguda pel govern espanyol, una possibilitat que La Moncloa preveu per a aquelles comunitats que no s'estrenyin prou el cinturó. Mas ha reconegut que la situació de les finances de la Generalitat és "francament delicada". Però també ha matisat que s'autofinança bé amb bons.

La convocatòria d'eleccions anticipades és una possibilitat que Mas no ha descartat. Sobre aquesta qüestió, el president ha dit: "No les desitjo, no les buscaré". Però també ha reconegut que podria acabar el mandat abans del 2014 si la situació és delicada.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#36 angel, cardedeu, 24/04/2012 - 23:30

Bueno doncs que intervingui per culpa teva. Demana la INDEPENDÈNCIA, cullo............ns, es que te el cap cuadrat.

#35 Manolo, Barcelona, 24/04/2012 - 19:13

Que duro es despertar a la realidad.
El gran timonel (rodeado de los mejores) si quisiera podría eliminar gastos, de las Diputaciones, Consejos Comarcales etc. y no hacernos pagar más impuestos que en el resto de España.
Patética la política que siguen apoyando al PP, y amenazarnos con elecciones

#34 magda, barcelona, 24/04/2012 - 12:33

Haurà d'explicar molt bé per què vol avançar eleccions i quan, perque si estem intervinguts no podrà decidir eleccions ni gaire res més que porti a l'eficàcia que fins ara no han aconseguit.

#33 Peppus, Barcelona, 24/04/2012 - 11:17

I si l'intervenen serà gràcies a la Llei d'Estabilitat Pressupostària que CiU va votar juntament amb el PP. Gràcies senyor Mas!!!

#32 albert, reus, 24/04/2012 - 10:07

Deixa de demanar sacrificis als catalans i fes alguna cosa pel teu pais d'una puta vegada.

#32.1 angel, cardedeu, 24/04/2012 - 23:32

En Arturo Mas no es pas català, oi? Si es català per què no defensa als catalans?