Política · 6 de Desembre de 2011. 21:43h.

Mas al·lega que "no sentim com a pròpia la Constitució"

Es justifica dient que no vol celebrar "una cosa que ha estat interpretada en contra de Catalunya"

Mas al·lega que "no sentim com a pròpia la Constitució"

Mas, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que ha volgut posar una "certa distància" respecte a la celebració de la Constitució perquè "després de les interpretacions que s'han fet per part del Tribunal Constitucional no ens la sentim com a pròpia".
 
El cap de l'Executiu ha manifestat no sentir-se "cridat a fer celebracions d'una cosa que ha estat interpretada clarament en contra de les aspiracions del poble de Catalunya i també de les seves aspiracions nacionals".

Artur Mas ha remarcat que ha pres aquesta decisió com a president de la Generalitat "després del que ha passat aquests darrers anys, després de la sentència del TC i de la seva actuació, que va ser tremendament negativa, i fins i tot menystenidora de cara al poble català, i després d'haver anul·lat l'esperit del que va ser l'Estatut de Catalunya votat pel poble".

En aquestes condicions, ha assegurat, és "millor posar-hi aquesta distància" i no anar a "fer un acte a favor d'aquesta constitució, que, últimament, s'ha convertit en una espècie d'excusa per intentar d'una forma o d'una altra limitar les aspiracions del poble català".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 Manel, Barcelona, 08/12/2011 - 12:40

Si en Mas treballés per a una Constitució catalana, podria estar segur de sentir-la com a pròpia. Mentrestant, comportament ridícul, laments patètics i infantils propis d'una nació immadura que insisteix a no fer-se gran emancipant-se, i a continuar sent una vulgar regió espanyola.

#13 Kropotkin, Vic, 07/12/2011 - 20:57

Bueno, eso lo sentirás tu... Jua, jua, jua,... Yo, la verdad es que me alegro de no tener nada que ver contigo ni con los tuyos. Por cierto. ¿Como es que alguien tan patriota y tan listo como Pujol nunca dijo nada de Déficit Fiscal en sus 23 años en el poder? ¿No lo sabía? Jua, jua, jua,...

#13.1 Ramon, Barcelona, 07/12/2011 - 21:29

Doncs perquè ja va dir-ho dir el seu Conseller d'Economia i Finances, Copròfil. Un gran senyor que es va dir Ramon Trias Fargas.

#12 que gallo, vielha, 07/12/2011 - 17:30

el tipo este. Uno que va de salvapatrias y al final no es mas que un vendepatrias. Arturet, Artures, si tu papa levantase la cabeza y te viera......

#11 amoscaciques, Girona, 07/12/2011 - 13:16

Arturet,Arturet, no et facis tant el xulo, que si ets president de la Generalitat de Catalunya, és gràcies a aquesta Constitució espanyola que tan critiques.

#10 Ramon, Barcelona, 07/12/2011 - 12:22

Per això encara no fa 15 dies pidolàvem un Gobierno Español de Concentración... per la crisi, eh, no pas per l'atac de banyes que ens ha agafat quan, apunta, 186 a 16, Rajoy diu que no ens vol ni de minyones per anar-li a buscar, pagant nosaltres, La Vanguardia Espanyola... PPciu, quin enyor tot.