Publicitat
Política · 2 de Maig de 2014. 13:21h.

Mas amaga una reunió amb Urkullu

El president es va reunir ahir a Ajuria Enea i la Generalitat ho difon avui

Mas amaga una reunió amb Urkullu

Mas amb Urkullu, a Ajúria Enea

La Generalitat ha difós avui, després que ho fes el Govern basc, la trobada d’ahir entre el president Artur Mas i el lehendakari Iñigo Urkullu a Ajuria Enea, seu de la presidència d’Euskadi, a Gasteiz. La reunió no sortia a l’agenda oficial del president per a l'1 de maig.

Durant la reunió, que va durar dues hores i mitja, els dos presidents van tractar "a fons" les diferents qüestions d’actualitat i les previsions de cara al futur. Segons un comunicat de la Generalitat, Mas "va traslladar al lehendakari, amb detall i de primera mà, la situació en què es troba el procés democràtic català i l’evolució que preveu que pot tenir".

"També el mandatari basc va posar al dia el president català sobre la situació política basca i les seves previsions de cara al futur, molt especialment pel que fa al procés de pacificació" i ambdós presidents "van constatar que hi ha similituds entre la realitat catalana i la basca, i també diferències".

La Generalitat també destaca que es va analitzar el "tipus de relació que tant el govern basc com el català tenen amb les institucions de l’Estat, i amb els dos grans partits espanyols” així com “les respectives relacions amb les institucions europees i les properes eleccions al Parlament Europeu”.

Un altre dels punts que es van tractar durant la reunió va ser la situació econòmica i “els ritmes que en els dos casos -basc i català- pot tenir la recuperació econòmica que s’albira”.

Finalment, Mas i Urkullu van analitzar l’estat de les finances públiques, de la imposició dels dèficits per part de l’Estat espanyol, i de la protecció de les polítiques socials en base a aquesta evolució de les finances.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#24 BEJOTA, BCN, 04/05/2014 - 18:37

Los tratados lo dejan muy claro

Portazo de la UE al separatismo: Cataluña sería expulsada automáticamente

Bruselas evidencia las mentiras de los nacionalistas. "Siempre ha estado muy claro", Cataluña saldría de la UE, tal y como estipulan los tratados.

#23 Casper, Bcn, 03/05/2014 - 17:25

Igual se han visto por otras razones, por ejemplo, para darse por el culo y darnoslo de paso a los españoles.

#22 ramon, barcelona-c, 03/05/2014 - 15:06

Els camins de CIU i PNV son molt diferents.Els bascos no voldran l'independencia fins que la UE els toqui el Concert,mentre son mals companys de viatge.Només serveixen per fer reunions del sr Duran CIU ,PNV , Canaris i Gallegs devant les europees.Reunió del "café para todos" mancaban Ceuta iMelilla

#21 Flashnagan, Bar Cel Ona, 03/05/2014 - 14:56

No sé, no sé....pero un President que no se atreve a ir al Congreso a defender sus ideas, que se esconde cuando Rajoy aparece en Cat. ,que "amaga" una reunión con Urkullu y que no tiene quien le conteste a sus cartas.Muy valiente no parece.....la legendaria cobardía de los dirigentes Cat. continúa.

#18 BEJOTA, bcn, 03/05/2014 - 13:48

El apoyo a la independencia es en realidad de un 37%.
Convivencia descubre el sesgo de la encuesta de la Generalidad, con notables desviaciones en la representatividad de los encuestados.