Publicitat
Política · 15 de Maig de 2014. 11:32h.

Mas 'amenaça' amb eleccions plebiscitàries

"La solució passa perquè els catalans passin per les urnes"

Mas 'amenaça' amb eleccions plebiscitàries

Mas i Rajoy, en una foto d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat que si l'Estat posa traves a realitzar la consulta en el marc legal català, potser converteixin les eleccions al Parlament en unes eleccions plebiscitàries. 

Mas, en una entrevista a la Cadena Ser, ha afirmat que la solució política que requereix Catalunya, segons el seu punt de vista, passa perquè "els catalans passin per les urnes". 

"La consulta, encara que no sigui vinculant, servirà per conèixer l'opinió de la gent", ha assegurat i ha explicat que si l'Estat "tampoc no permet" realitzar la seva consulta a l'empara de la llei catalana potser hagin de "convertir les eleccions catalanes en el resultat d'una consulta". 

Finalment, Artur Mas ha insistit que ell sempre defensarà la consulta en el marc legal: "Faré tot el possible, d'acord al marc legal, perquè la consulta es faci el 9 de novembre".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 BEJOTA, bcn, 16/05/2014 - 14:52

Juncker adverteix Mas: "Compte a pensar que, de sobte, una província podria convertir-se en un nou membre de la UE"


"Respecto molt els catalans, però també respecto la Constitució", ha apuntat el candidat del Grup Popular Europeu a presidir la CE.

#39 Camí cap el penyassegat (Cronicaglobal.com), Itaca Vice, 15/05/2014 - 20:35

La fiscalía advierte de que el Estatuto no avala un referéndum independentista. El artículo 122 del Estatuto "no ampara la hipotética celebración de una consulta sobre el futuro político de Cataluña, entendida como sujeto político soberano", y conovocarla sería un "flagrante fraude de ley"

#38 Alvar, Bcn Españolaza, 15/05/2014 - 20:26

CorrupCiu, l'unic partit al mon que es presenta a varies eleccions amb la seva seu embargada per mes de tres millions per el cas Palau. No ho oblidarem!

#37 Anb uns pebrots, Vic, 15/05/2014 - 19:36

Haber (com escriuen els intelectuals), primer fou el xoc de trens, desprès la DUI, seguidament l'avançament de plebiscitàries, finalment será com aquell que va anar a Lourdes i acabà dient "virgencita, que me quede como estoy".

#36 Jose Antonio, Badajoz, 15/05/2014 - 19:34

Venga Arturo, a ver si tiene Cuyongs.