Publicitat
Política · 19 de Juny de 2014. 21:44h.

Mas apel·la a la "mediació" del Rei

"Apreciaríem la seva ajuda i estic segur que ell intentarà fer alguna cosa"

Mas apel·la a la "mediació" del Rei

Una imatge de l'entrevista de Mas a la CNN

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a la mediació del Rei Felip VI en el procés sobiranista. Ho ha dit aquest vespre a la cadena CNN, al programa d’entrevistes Amanpour, que presenta la corresponsal en cap de la secció Internacional, Christiane Amanpour.

Durant l’entrevista s’ha tractat la proclamació de Felip VI com a nou rei d’Espanya celebrada aquest matí al Congrés dels Diputats. Sobre el paper que pot fer el monarca envers el procés polític català, el president Mas ha assegurat que “apreciaríem la seva mediació i ajuda, i estic segur que ell intentarà fer alguna cosa per resoldre el problema”.

Tot i això, el cap de l’Executiu català ha recordat que el rei “no té poders executius” i que, per tant, “no té poder de decidir per ell mateix”, però el que pot fer és “intentar posar en contacte les institucions i fer més fàcil els diàlegs i les negociacions”.

“Probablement ho farà”, ha remarcat, però ha dit que ara s’ha de “veure i esperar” com actua i confia tenir l’oportunitat, en un futur, de “parlar amb ell d’una manera més calmada” sobre el cas català, ha apuntat.

Artur Mas també ha assegurat que la consulta del proper 9 de novembre “és necessària per saber com d’àmplia és la majoria a favor de la independència de Catalunya”, i ha afegit que el que ja “sabem segur és que hi ha una enorme majoria a favor de la consulta, que vol dir decidir el futur polític per nosaltres mateixos".

Pel que fa a la resposta del Govern espanyol davant la convocatòria de la consulta, el president català ha dit que confia que, “després de mantenir converses franques, serem capaços de trobar una solució” que faci possible la celebració del 9N a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 20/06/2014 - 11:04

s'en diu mediaCiÚ, tu li pagues 30.000 oukeleles de l'ala i el Jordi t'envia un dels seus Pujol en 10 minuts... i per 69.6669 més, es fan catalans, ecscañols, liechtesteinians o segons com evoluCiUni el canvi del dia.

#11 Tor, Barna, 20/06/2014 - 09:04

Si sí de ilusión también se vive ! Que pesados ! Lo dijo bien claro UNIDAD Y UNA SOLA NACION! A ajo y agua sepa-ratas!

#10 Pepet, Sabadell, 20/06/2014 - 08:00

El senyor Mas el que ha de fer es disoldre el Parlament i convocar eleccions; ès la ùnica sortida que te. Tal como estàn les coses, es la millor sortida.Ha perdut la confianca de molts electors, inclùs dins el partit. Les seves declaracions solen ser contradictories i incoherents; ja no pot governar

#10.1 convergent, La Maso, 20/06/2014 - 12:39

a tu et disoldrem

#9 Horacio, bcn, 20/06/2014 - 01:48

El Rey le podría facilitar un salvoconducto para exiliarse en Perpignan. Por ejemplo.

#8 sr Pepito, Lérida , 20/06/2014 - 01:43

Con el sr Mas siempre hay una duda que me corroe : no se si es tonto o se lo hace .