Publicitat
Política · 2 d'Octubre de 2013. 08:14h.

Mas apel·la a les elits

"Estem en un moment en què les elits del país no han de pretendre canviar el curs de la història"

Mas apel·la a les elits

Mas, durant la inauguració de la nova seu del Col·legi d'Economistes

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a les elits del país a ajudar a canalitzar el procés sobiranista que es viu a Catalunya. "Estem en un moment en què les elits del país no han de pretendre canviar el curs de la història, sinó que el que han de fer és canalitzar bé aquest moviment de base i ajudar a que surti bé", ha destacat.

El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant la inauguració oficial de la nova seu del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Artur Mas ha assenyalat que Catalunya "necessita dels seus economistes en aquest moment més que mai", perquè "de tot aquest procés polític una gran part quedarà lligada amb el funcionament de l’economia i l’aportació dels economistes del país és primordial".

Durant l’acte, el president també ha remarcat que aquest procés polític, encara que "no s’entén a tot arreu, surt de la base del país i és molt transversal, molt dinàmic, molt pacífic i molt majoritari". I ha afegit que "perquè surti bé, sense prejutjar el final, cal també que la gent que pot aportar més talent i capacitat de reflexió, es posi molt al servei d’aquest procés”, perquè “una gran part quedarà lligada al funcionament de l’economia". 

El president, que, com ha recordat durant l’acte, també és economista i col·legiat, ha subratllat que en aquest moment "la feina dels economistes, no sent gens fàcil, és molt necessària", perquè ajuda a aixecar una economia que té "un excés de deutes, una manca de crèdit, uns impostos molt alts, un frau fiscal endèmic, i una poca confiança que fa que la gent tingui aversió a consumir i invertir". Per aixecar l’economia, el cap de l’Executiu ha assenyalat que cal "talent" i "coratge".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#22 Todo Modo, bcn, 02/10/2013 - 17:45

¿De aqui sacó al gobierno de los mejores? Impresionante.

#21 Xaviacus, LH, 02/10/2013 - 16:45

Si et penses que les elits et deixaran canviar a tu el curs de la historia vas llest...

#20 Consultor, Molins, 02/10/2013 - 15:18

Como tiene los arreos de denominar movimiento de bases a las dos manis preparadas durante un año con subvenciones y la ayuda de los medios publicos machacando constantemente??
Lo de este hombre es de traca, se ha creido su papel de martir y ya sueña con verse en las enciclopedias clandestinas, tonto

#19 BEJOTA, BCN, 02/10/2013 - 14:48

El estudio fue encargado por el propio periódico
clipping.

La Vanguardia ocultó datos de una encuesta porque le salió proespañola . El director de la empresa de sondeos es asesor de CiU,Santiago Mata (La Gaceta).

#18 ccc, bcn, 02/10/2013 - 14:21

les èlits, tothom de fet, ha de callar si no està d'acord amb el moviment. De fet, el q demana el SR Mas es q els economistes callin no fós cas q li destrueixin el mon de fantasia q ens vol vendre.