Publicitat
Política · 19 de Setembre de 2012. 23:10h.

Mas apel·la al coratge "per tirar endavant"

“Caldrà que un gruix suficient de gent hi vegi clar"

Mas apel·la al coratge "per tirar endavant"

Mas, durant la presentació

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que Catalunya està en un moment en què “caldrà que un gruix suficient de gent hi vegi clar i tingui el coratge per tirar endavant”, encara que “altres facin tot el possible perquè aquest camí no es pugui fer”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquesta reflexió des de Lleida, on ha assistit a la presentació del documental “La gran aventura de La Canadenca”. Després de veure la pel·lícula, Artur Mas ha assegurat que el testimoni d’aquella època es pot relacionar clarament amb l’actual, ja que la seva història “ensenya que, no sempre quan comencen processos que es veuen molt complicats, tothom pot arribar a entendre el final d’aquests”. En canvi, ha remarcat,“hi ha gent que té especial coratge, que hi veu més clar i té la força i l’empenta de tirar endavant, encara que es vegin enormes dificultats al davant”.
 
El president ha fet una crida a seguir l’exemple de “l’esperit aventurer, de veure-hi clar i de tenir el coratge per fer el camí” de la gent d’aquells anys per afrontar el moment actual que viu el país, i ha subratllat que “si la gent de llavors hagués fet cas als banquers, no haurien fet res”.
 
En el seu discurs de cloenda, el cap del Govern també ha volgut remarcar la idea que La Canadenca i totes les empreses que van sorgir al principi del segle XIX “van ajudar a configurar la identitat pròpia i diferencial de Catalunya”, en la mesura que van donar un gran impuls a la industrialització del país.  
 
“Catalunya es va convertir en l’únic territori de tot el sud d’Europa que agafava el testimoni de la industrialització”, ha explicat el president, un fet que “li va donar categoria davant una Espanya majoritàriament agrària, ramadera i comercial”. “Va aparèixer una Catalunya industrial que clarament marcava la diferència i afaiçonava la personalitat catalana”, ha manifestat Artur Mas.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Kropotkin, Vic, 20/09/2012 - 12:24

Se acercan tiempos de sangre, sudor y lagrimas para el pueblo catalan para permitir que los catalanistas sigan viviendo del cuento. El único objetivo de Mas es conseguir dinero para seguir dando subvenciones a todos los enchufados del régimen. Lo pagaremos con nivel de vida.

#13 3% de ciu MAS CAMPEONES , b, 20/09/2012 - 10:38

Desde la hispania, desde la marca hispana, desde los reinos de España, desde la España del estado moderno:

CATALUÑA NO QUIERE LA SECESIÓN
CATALUÑA AMA ESPAÑA
CATALUÑA ES ESPAÑA

#12 Cigronet, SFG, 20/09/2012 - 09:56

Cal que els catalans, aquells que tenim la independència com a única opció viable per traure Catalunya d'aquest atzucac, fem un crit a l'Assemblea Nacional perquè mogui els fils per a una altra manifestació, perquè les forces a l'ombra afins a CiU i a l?estat central, continua>>>>

#11 Kropotkin, Vic, 20/09/2012 - 08:38

El insumergible Titanic català está a punto de zarpar. Apuntense señores que va a ser una cosa histórica... Jua, jua, jua,...

#10 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR - Costa Brava - CAT., 20/09/2012 - 01:39

Sembla ser que avui mateix, en el transcurs de la roda de premsa que tindrà lloc a la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, el President Mas anunciarà que convocarà eleccions per el proper mes de novembre