Publicitat
Política · 10 de Setembre de 2013. 23:25h.

Mas apel·la al The New York Times

"L'única opció que queda és buscar la sobirania"

Mas apel·la al The New York Times

Una imatge de l'article

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat un "referèndum" per a Catalunya, en un article d'opinió al The New York Times. "L'única opció que queda és buscar la sobirania", ha reblat.

El cap del Govern ha recordat que "la història de Catalunya es remunta segles enrere". També ha assenyalat que amb el retorn de la democràcia "els avenços no han complert amb les expectatives catalanes".

En aquest sentit, ha remarcat que diverses propostes "des de Catalunya a Madrid han estat rebutjades de pla o subvertides per les sentències judicials". Mas ha esmentat l'Estatut de 2005, aprovat un any després, i que "el 2010 el Tribunal Constitucional espanyol unilateralment va revocar i reescriure parts crucials de la llei en un procés en un procés que el Govern català creu que va ser processalment dubtós".

"Hi ha molts més exemples que han portat a què els catalans sentin que hem esgotat tots els mitjans possibles per raonar i negociar amb Madrid i l'única opció que queda és buscar la sobirania", ha afegit.

Mas ha posat els exemples del Canadà i el Regne Unit en contraposició a la negativa del Govern estatal de promocionar un referèndum per a Catalunya. Alhora, ha dit que "els catalans som profundament europeistes" i que dintre de la Unió Europea Catalunya seria "un contribuent net als Pressupostos" continentals.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 xaviacus, LH, 11/09/2013 - 16:28

s'equivoca Mas quan diu que Catalunya prové de tribus iberes. En realitat Catalunya existia abans del bigbang.

#3 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 11/09/2013 - 14:09

También ha dicho Atur Mas en ese articulo -y no es broma- que los catalanes vienen de una tribu ibera... Ayer se comparaba con Martin Luther King... estamos en manos de un chalado egocéntrico.

#2 Julius, España, 11/09/2013 - 12:43

Sí, sí ... Los sudistas confederados me suena que decían eso mismo, Arturito Mas. Pero animalico ... eso que pretendes no lo consienten en ningún país del mundo. ¿Qué acaba de decir la Casa Blanca a Texas? Pero vamos, aireando esas actitudes lo único que recogerá es el desprecio general ...

#1 Marcbcn, Bcn, 11/09/2013 - 05:23

Molt bé!

#1.1 Pep, bcn, 11/09/2013 - 13:45

Quin article més probretó!!! D'on no n'hi ha no en raja!!!