Publicitat
Política · 25 de Desembre de 2015. 14:16h.

Mas aprova l'apel·lació del Rei “al pacte”

“El problema que hi ha a Espanya és que no es reconeix com a estat plurinacional”

Mas aprova l'apel·lació del Rei “al pacte”

Mas, davant la tomba de Macià

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, durant l’homenatge a Macià, s’ha referit al discurs del Rei i ha dit que “estic d'acord amb l'apel·lació que fa al diàleg i al pacte”.

“Però no estic d'acord amb aquesta visió que ell expressa que la voluntat d'uns pocs es vol imposar a la decisió de molts i que això ha portat a la decadència d'Espanya. Aquí no es tracta que s'imposi la voluntat d'uns pocs, Catalunya, sobre molts, Espanya, sinó que es respectin els drets fonamentals del poble de Catalunya com a nació que és”, ha afegit.

"El problema que hi ha a Espanya és que no es reconeix com a estat plurinacional i Catalunya és una d'aquestes nacions. M'agradaria sentir discursos que també poguessin tenir una sensibilitat clara respecte a aquests drets democràtics i nacionals de Catalunya”, ha afegit.

Davant la tomba de Macià, Mas ha assegurat que “podem mirar cap al passat, però podem mirar endavant. Si les tombes i el cementiri simbolitzen el passat, aquest mar obert simbolitza el futur”.
 
“El que fa el país ho fem perquè té arrels profundes i això és el nostre passat, que ens dóna força  i sentit, però el que sobretot ens dóna sentit és si mirem cap endavant i aquí teniu el mar obert i això és el que tenim davant nostre”, ha reflexionat.

"El somni de llibertat de persones com el president Macià mai Catalunya l'havia tingut tan a prop”, ha assenyalat, a més d’afirmar que, malgrat que “no serà gens fàcil, tenim la força suficient no només per mantenir el somni viu sinó també per fer-lo realitat".

Pel que fa a la decisió de la CUP ha considerat que “el millor que puc fer és no parlar-ne. No és el moment de parlar. Que la gent de la CUP faci la seva assemblea sense interferències i menys meves, que podrien ser malinterpretades, o inconvenientment interpretades per part d'alguns”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Carlos Gomez, Bcn, 26/12/2015 - 14:18

I com li agradn al regent pasar revista als mossos disfressats de chirigota de Cadis i les reverencies de la cort de ratolins amamellats que li regalen les orelles fentli creure que el nostre mar Roig l´esta esperant per obrise de cames.
Es fantastic.

#18 pepe, andorra, 26/12/2015 - 12:13

jefe de Sala, q yo no se mucho andorrano, ¿una "apel.lacio" es como una "fel.lacio"?, a ver si teneis alguien por ahi q me lo traduzca y paso a comentarlo, cambio.

#18.1 Casper, Bcn, 26/12/2015 - 14:19

Sí, pepe, cariño, pero te la tienes que hacer tu mismo, que hoy vamos escasos de personal. Cambio y corto.

#18.2 pepe, andorra, 26/12/2015 - 16:28

ostias, Casper, ¿y la Menina no esta de guarida?.

#17 Elpidi, bcn, 26/12/2015 - 11:31

El independentistes no surten dels cementeris, Són una mica patètics. I macabres amb les torxes fent por als nens.

#16 Pablito, Barcelona, 26/12/2015 - 11:31

En la vida yo soy de los que considero necesario perdonar. Pero que el Presidente en funciones de la Generalitat Catalana vaya a homenajear a Francesc Macia, es como que no queda bien.
¿Hoy en euros cuantos millones sumarian los que estafó engañando a los catalanes que vivían en Hispanoamérica?

#15 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 25/12/2015 - 23:46

Mas ya no está en condiciones de pactar con nadie, ni siquiera con el espíritu Macià, en caso de que la Moreneta lo enviara para poner contenta a la Forcadell.