Política · 26 de Juliol de 2009. 15:40h.

Mas augura que Montilla acabarà com Saura

El president de CiU creu que "el tripartit és com Saturn, que devora els seus integrants"

Mas augura que Montilla acabarà com Saura

Montilla i Mas, en una imatge d'arxiu

El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha assenyalat que “canviar el govern és una atribució del president José Montilla, però el que cal és canviar el govern sencer, i això només es pot aconseguir anant a votar, aconseguint un canvi de president, de govern i iniciar un nou camí”. Mas ha fet aquestes declaracions a la clausura de l’Escola d’Estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que s’ha celebrat a Riner (el Solsonès).
 
El líder nacionalista ha expressat que “personalment li desitjo el millor possible” al conseller d’Interior, Joan Saura, qui ahir va anunciar que no es presentarà a la reelecció com a cap de llista d’ICV, però ha constatat que “el fet que Carod no sigui president d’ERC, que Maragall ja no hi sigui, i que ara Saura anunciï que no es tornarà a presentar, demostra que el tripartit és com Saturn, que devora els seus integrants”.
 
“Ara només queda el pare de la criatura, que és José Montilla: confiem que la ciutadania passi pàgina i aposti per un canvi en positiu l’any que ve”, ha afegit. Pel que fa a les declaracions de Joan Puigcercós intentant ressituar Esquerra en l’equidistància, Artur Mas ha puntualitzat que “hi ha una única manera de demostrar aquesta equidistància, i és anunciar que es respectarà la força guanyadora de les eleccions. La resta és fum, i simplement una estratègia electoral de cara als electors descontents amb el que fa Esquerra”.
 
Pel que fa a l’acord de finançament, Artur Mas ha explicat que “és un acord per sortir del pas, no per fer un pas endavant”. “Sortir del pas per urgència financera, urgència del tripartit, i urgència perquè el PSC no s’enfronti al PSOE: aquestes urgències fan que l’acord sigui per sortir del pas, es pot comprendre, però una altra cosa és compartir-ho”, ha afirmat.
 
El secretari general de Convergència ha assenyalat les contradiccions del tripartit, explicant que “en una entrevista a La Vanguardia, Montilla diu avui que es compleix l’Estatut, i en canvi, en una entrevista a l’Avui, Ridao diu que no s’acaba de complir”. “Si l’acord no compleix amb Estatut i l’Estat ens deu, algú ha de poder reclamar el deute en el futur. La nostra posició és una bona inversió per Catalunya, fins i tot pels votants del tripartit. Si ara no diem no, després l’Estat ens dirà que no ens deu res”, ha recordat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat