Publicitat

"Si el Constitucional descafeïna o dilueix l'Estatut, tindrem un problema seriós"

Mas avisa Espanya

Artur Mas, en una imatge d'arxiu

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que "si la sentència del Constitucional descafeïna, dilueix o disminueix el contingut de l'Estatut, tindrem un problema seriós, perquè hi ha un xoc de legitimitats: la veu i la decisió del poble de Catalunya en referèndum i una decisió legal per part d'un tribunal dividit, condicionat i clarament desprestigiat que no s'ha renovat quan tocava, i la capacitat del qual per a dictar una sentència sobre l'Estatut és dubtosa". "Si la sentència no és favorable, no es pot pretendre que Catalunya renunciï a les seves ànsies d'autogovern i a les seves llibertats més grans", afegeix Mas.

En una entrevista a El Mundo, el líder de la federació nacionalista considera que "si la sentència del Constitucional és negativa, Catalunya s'ha de reservar tots els mecanismes de recurs, inclòs recórrer a tribunals internacionals. A més, no tingui cap dubte que el poble de Catalunya ha de tenir una reacció serena però ferma, molt ferma".

En aquest sentit creu que la resposta ha de ser "múltiple. Primer, una reacció popular al carrer, ordenada, pacífica. Segon, el Parlament català ha de reaccionar. I tercer, l'han de fer el Govern i el seu president, per molt amic que sigui del PSOE. A més, buscar totes les vies legals per a fer-ho".

Sobre l'afirmació de Rubalcaba, que va recordar que el terme nació només figura en el preàmbul, i no té caràcter normatiu, Mas manifesta que "en això Rubalcaba s'equivoca. Catalunya és una nació, i això es reconeix en una llei espanyola, que és l'Estatut. Serà normatiu o no, però té un valor simbòlic tremend. Els preàmbuls serveixen per a interpretar les lleis. A més, en l'articulat, amb rang normatiu, es parla dels símbols nacionals de Catalunya. Si en el preàmbul es diu que Catalunya és una nació i en l'articulat dels símbols nacionals de Catalunya, l'ecuación es resol fàcilment: Catalunya és una nació".

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Josep BCN, Barcelona, 07/09/2009 - 17:50

Les actituds sedicioses o neosedicioses comencen a ser moneda comuna en aquest pobre país nostre: espero que no hàgim de penedir-nos-en un dia.

Visca la Constitució votada lliurement per la gran majoria del poble de Catalunya i Espanya!

#28 Carme, BCN, 07/09/2009 - 16:36

Este es como D. Erre que Erre, siempre lo mismo, siempre amenazando......

#27 Masianel.les, Masianel.les de Camp, 07/09/2009 - 13:10

Está claro que Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía es más necesario que nunca. El único partido que no entra al trapo de la intoxicación nacionalista. ¡ Adelante Ciudadanos !!!; CENTRO IZQUIERDA NO NACIONALISTA.

#26 Gabri, SJD, 06/09/2009 - 22:47

És clar que l'altra solució seria aniquilar totes les persones que se sentin mínimament catalanistes i parlin català, però no és el cas no? XD Bé, si d'alguns espanyols depengués, ja es faria ja...

#25 Gabri, SJD, 06/09/2009 - 22:46

Però si l'Estatut ja està retallat, què diu ara? El problema seriós l'hem tingut sempre! I la única solució és la independència, tant per Espanya com per Catalunya. Espanya per treure's un problema que porta arrossegant de fa segles, i Cat també.