Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2019. 11:19h.

Mas blanqueja els CDR

"Són persones com vostè i jo"

Mas blanqueja els CDR

Dirigents independentistes com l'expresident Artur Mas o l'exconseller Raül Romeva han sortit en defensa dels Comitès de Defensa de la República (CDR) abans de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem i poc després de les detencions dels membres dels CDR acusats de presumpta comissió de delictes de terrorisme. Aquesta defensa es suma als crits de "llibertat" de la majoria dels diputats de la bancada independentista al Parlament el dia que el jutge va decretar presó sense fiança.

L'expresident de la Generalitat ha dit en declaracions a Aquí Cuní que "jo conec persones que estan en CDR i som com vostè i jo" i ha remarcat que "són gent que no els hi passa pel cap fer servir explosius per res, com a molt, petards per Sant Joan".

Mas ha insistit que "són gent que defensen la independència i que no se'ls pot posar en el sac del terrorisme". "S'està intentant posar l'etiqueta de violència a l'independentisme. Si continuem així, això pot acabar amb la il·legalització dels partits independentistes", ha advertit.

Raül Romeva ha dit en una entrevista a El Punt Avui que "l'operació Judes ha estat d'una magnitud del tot desproporcionada, amplificada i relatada amb crueltat i amb un ús polític per part de la premsa estatal, i a més des del total assetjament i rebuig a la presumpció d'innocència".

L'extitular d'Exteriors és de la mateixa opinió de Mas i creu que "hi ha un interès i una intencionalitat per part de determinats estaments de l'Estat per vincular l'independentisme amb la violència i amb el terrorisme".

Aquestes declaracions coincideixen amb l'entrevista per escrit que Catalunya Ràdio ha fet a una "cúpula de portaveus" anònims dels CDR i que han aprofitat per desmarcar-se d'accions violentes i han reivindicat que "sempre ens hem basat en la desobediència civil no violenta". "Des de cap assemblea de CDR no s'ha proposat cap acció que sigui susceptible de ser considerada com a terrorisme", han remarcat.

El diari Ara també ha publicat una entrevista amb "els coordinadors nacionals dels CDR" que des de l'anonimat han afirmat que "mai avalaríem cap acció com la que s'atribueix als empresonats". El rotatiu també els hi ha dedicat l'editorial per destacar que "considerem de màxima importància el pronunciament explícit en contra de la violència de la cúpula dels CDR".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#30 Galba, Bcn , 13/10/2019 - 18:58

Creía haver vist algún animal en forma humana entre ells, pero si ho diu Mas..

#29 AnnaMollet, Mollet, 12/10/2019 - 01:04

Artur Mas es el principal responsable del procés, él es el que encendió la mecha en 2012. Debería estar en prisión..
Ahora defendiendo a los CDR, se ha convertido en un proterrorista. Es un Ser Despreciable!

#28 Alfonso , Talavera de la Reina, 11/10/2019 - 18:21

Sr. Más les cogen material utilizado en la fabricación de explosivos, incluso dos de ellos declaran lo que pretendían hacer, pues blanco y en botella......
Llegará el día que con un poco de suerte también usted estará al otro lado de las rejas.

#27 Sergi Sergio, Barcelona, 11/10/2019 - 17:14

Que son personas ya lo sabemos, no son maquinas ni robots, ahora bien que sean como yo, eso no, yo no me dedico a joder al resto, ni a impedir que circulen libremente, ni a que no puedan ir a sus trabajos o a sus casas, ni a que los comerciantes pueden abrir sus comercios, etc. Asi que deje de enredar y engañar al personal.

#26 ferran, jonestown, 11/10/2019 - 16:58

home arturu...por blanquear se puede blanquear hasta el ano...

y por mucho que se blanquee continuará siendo el agujero por donde se excretan las heces...