Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2012. 15:16h.

Mas celebra que "cognoms no catalans" se sumin a l'Estat propi

“No poden trencar la il·lusió d’aquest procés que hi ha en molta gent"

Mas celebra que "cognoms no catalans" se sumin a l'Estat propi

Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha augurat que “una de les coses que està desconcertant més a Madrid és que tanta i tanta gent que no porten cognoms estrictament catalans o de tradició catalana i que , fins i tot, no hagin nascut a Catalunya, s’estiguin sumant a aquest projecte”.

També ha denunciat en un acte a Pimec que des de l’Estat espanyol “no entenen res o no volen entendre”, perquè parlen “d’una Catalunya trencada i dividida  internament”, que “encara s’imaginen dual”.

Per al president, “encara no s’han adonat que en aquesta Catalunya de cognoms diferenciats i d’orígens diferents la gent està fent pinya” i s’ha mostrat convençut que “això es demostrarà el 25 de novembre”.

En aquest context, el president ha advertit que “no poden trencar la  il·lusió d’aquest procés que hi ha en molta gent, perquè això forma part dels sentiments de cadascú, i dels capteniments i voluntats de cadascú”. I ha advertit que “una de les coses que s’intentarà ara és dividir la societat catalana per afeblir el procés”.

No obstant, el president Mas ha reiterat que “la decisió final la prendrà a través d’una consulta específica” el poble català.  Considera que “la població catalana de la manera més madura possible expressarà la seva opinió i decidirà” i l’ha qualificada de “decisió de gran transcendència història i  de gran transcendència de futur”.

Finalment, davant els empresaris catalans, el president ha aprofitat la seva intervenció per defensar que “la identitat no és només un tema del passat és un tema del present i del futur”  i ha assegurat que  en “la de futur és on la majoria dels catalans es poden aplegar en una identitat comuna”, on considera que “hi caben tots els 7,5 milions de persones d’aquest país”. 

El cap de l’Executiu ha assenyalat que quan es parla d’estat propi “no es valora prou bé”, ja que “a Catalunya podrien començar des de zero” moltes normatives. I en aquest sentit, ha augurat que “es podrien començar a fer i repensar les regulacions” de l’Estat “sense la tenalla de les legislacions estatals bàsiques que impedeixen avançar des del punt de vista més modern”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 27/10/2012 - 10:49

Pues ya sabe esa "Cataluña charnega" a la que apela Mas como va a funcionar lo de la nacionalidad en la futura Cataluña secesionada, no por naturalizacion como en el mundo civilizado sino por "apellido"...

#12 Kropotkin, Vic, 27/10/2012 - 09:50

Es un poco racista todo esto del catalanismo.

#11 alxerixi, JEREZ, 26/10/2012 - 23:57

Qué cantidad de tonterias dice este sr. Mas. ¿Qué tendrá que ver el deseo político de los ciudadanos con sus apellidos?. Creo que es un tic de tipo racista y me recuerda lo de RH de la sangre de los vascos que dijo el nefasto para la convivencia Sr. Arzallus, que quedó para vestir santos, por cierto

#10 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA //*// 2014 ., 26/10/2012 - 23:26

VISCA CATALUNYA ALS CATALANS //*//

#9 Ortiz, BCN, 26/10/2012 - 19:38

Los catalanes no es que seamos españoles es que somos primos hermanos de estos. Los apellidos más numerosos en las cuatro provincias catalanas son los mismos que en el resto de España; López, García, Pérez, etc Podéis comprobarlo aquí http://www.ine.es/apellidos/formGeneralresult.do?vista=