Política · 13 de Març de 2013. 23:16h.

Mas-Colell admet que la Generalitat fa dèficit "cada any"

El conseller diu que és el motiu "de l'acumulació de deute"

Mas-Colell admet que la Generalitat fa dèficit "cada any"

Mas-Colell, durant la seva intervenció

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha admès que la Generalitat fa dèficit "cada any" i per això que el deute augmenta constantment. Mas-Colell, durant la interpel·lació al Govern sobre la informació relativa al deute, presentada aquest dimecres per la CUP, ha explicat que el deute va augmentant "per tres raons".

"Una és la raó de fons, que és que efectivament la Generalitat fa dèficit des de fa força temps, i cada dèficit de cada any representa una acumulació de deute. No en relació u a u, perquè no és exactament el mateix, però d’una manera clara va en aquesta direcció", ha comentat abans de dir que aquesta és la "causa principal".

També, ha dit, un altre motiu és "estrictament comptable, però d’una raó comptable que acaba tenint efectes, que són les redefinicions del perímetre del sector públic de la Generalitat, en particular la reclassificació d’empreses dintre del sector públic de la Generalitat".

"És a dir, si hi ha una empresa que no constava com a part del sector públic, però que tenia deute, en el moment en què un instrument comptable –que, en definitiva, acaba sent Europa– la classifica dintre de la Generalitat, el deute d’aquesta institució passa a ser deute de la Generalitat", ha matisat.

Finalment, "la conversió de deute comercial en deute financer que ha representat el Pla de proveedores. És a dir, el que es va pagar amb el pla d’ICO proveedores –el que es va pagar– estava plenament, diguem-ne, registrat com a dèficit, però no necessàriament com a deute financer".

Segons el conseller, "molt era simplement deute comercial, factures que s’havien de pagar, que a final d’any queden incloses en el dèficit, però que no estaven..., la idea no era que això acabés finançat en els mercats de capitals, els mercats financers, perquè eren pagaments de factures normals, però l’ICO proveedores, en definitiva, va convertir totes aquestes..., una part d’aquests deutes en deute financer, en deute de mercats".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, BCN, 14/03/2013 - 16:06

ADÉU ,SR. MAS.Després de la darrera reunió de la direcció de la federació de CiU no hi ha cap dubte de que Jordi Pujol, Felip Puig i Duran Lleida recolzen a Recorder, perquè volen una rebaixa immediata de les tensions amb l'Estat.

(ELDEBAT.CAT)

#3 Lucía, Barcelona, 14/03/2013 - 11:24

Gastad menos en nación, lengua, prensa...subvencionada.Todo el dinero para sanidad, paro.....

#2 Ramon, a la Fatarella fan l'estofat amb paella, 14/03/2013 - 01:28

Verdaderament el bidell de Harvard no calia que anés tan lluny perquè li expliquessin, en anglès, per això no ho va acabar d'entendre, que si gastes més del que ingresses, estats fotut.

#1 prou asfixia, prou expoli, 14/03/2013 - 00:23

El sostre de dèficit que marca el Govern espanyol passa de l?1,5% al PIB al 0,7%. Si fos del 2,3%, que és menys del q el Govern espanyol s?aplica a ell, a Catalunya no hi hauria cap retallada. Si l'estat tanqués la meitat dels seus ministeris sense competències, no hi hauria cap retallada a Cataluny