Publicitat
Política · 30 de Març de 2015. 09:57h.

Mas-Colell: "Catalunya no té cap problema de control de la despesa"

El conseller creu que el PP ha volgut “laminar el sistema autonòmic”

Mas-Colell: "Catalunya no té cap problema de control de la despesa"

Mas-Colell, en una imatge d'arxiu

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que “hi ha una política premeditada d’asfíxia financera” per part del Govern del PP per ofegar les comunitats autònomes, entre les quals Catalunya.

Mas-Colell, en una entrevista publicada aquest dilluns a La Vanguardia, ha justificat que “l’Estat està molt content que en el seu conjunt hagi complert amb el dèficit i també està molt content que les comunitats autònomes no l’hagin complert. Perquè tenen aquesta voluntat de demostrar que les comunitats autònomes no funcionen”.

“No veig canvis en el missatge que difonen, d’una política de recentralització i d’asfixia financera de les autonomies, que és l’objectiu desitjat”, ha afegit abans de dir que “el nostre problema real és la falta d’ingressos. Catalunya no té cap problema de control de la despesa. El nostre problema és que ens han faltat 1.900 milions d’euros d’ingressos”.

El conseller ha explicat també que és “important admetre que estem en recuperació econòmica”. “Que la recaptació d’impostos ha pujat. I que d’això no en veiem res. La Generalitat té un únic contribuent, que és el Ministeri d’Hisenda, però per a nosaltres és un contribuent que es comporta com si fos pobre... és com si la recuperació no hagués arribat a la nostra Hisenda”, ha comentat.

“L’esperit de la legislatura ha estat el de laminar el sistema autonòmic. Hi ha obsessió per la uniformitat. Si aquest Estat té parlaments diferents, hi poden haver resultats diferents”, ha lamentat.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#26 Manolo, Barcelona, 31/03/2015 - 12:05

No. Cataluña no tiene poblemas de liquidez, ni en la deuda, ni en el bienestar social, ni en la enseñanza, ni en sanidad, ni en ,,,,,,,,etc. etc

El problema más grande es su President y los mejores que le acompañan
(entre ellos este pajarito)

Y pensar que algunos le creían merecedor del Nobel..

#25 Manolo A., Sant cugat , 30/03/2015 - 20:24

Jajajajajajajajajajajajajajaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!

#24 Carlos Gomez, Bcn, 30/03/2015 - 17:55

I a qui odiara aquesta gent quan siguin independents ??

#23 Pep_1, BCN, 30/03/2015 - 17:36

Cierto, Cataluña no tiene un problema de control del gasto, puesto que no lo controla y además gasta más de lo que debe. Laminar o no laminar, esa es la cuestión. Unos lo saben hacer muy bien (sobre todo si son productos financieros opacos) y otros no.

#22 spanish, Madrid, 30/03/2015 - 17:20

per aixo CIU va votar la Lei d´estabilitat pressupuestaria del PP que es la que lamina