Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2012. 12:15h.

Mas-Colell confirma el que negava Homs

El conseller afirma que "Catalunya no té un altre banc que el Govern d'Espanya"

Mas-Colell confirma el que negava Homs

Mas-Colell, amb Homs, en una imatge d'arxiu

El Govern ha patit un problema de comunicació en relació a la possibilitat de fer una petició formal de rescat al Govern espanyol per evitar que la Generalitat faci fallida. Mentre el conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, l'ha donat quasi per fet en una entrevista a la cadena britànica BBC; el portaveu de l'Executiu, Francesc Homs, ho ha negat.

En efecte, Mas-Colell -preguntat per la possibilitat que la Generalitat acudeixi a aquesta línia de finançament autonòmic- ha afirmat que "sí, la situació actual de Catalunya és que no té un altre banc que el Govern d'Espanya. Així és la vida. Aquesta és la situació actual del mercat".

En l'entrevista a la BBC, el conseller ha subratllat que, com a contribuents a l’Estat espanyol, “és normal que els catalans puguin apel·lar als serveis que ofereix el Tresor espanyol” i ho va qualificar com un procediment “ordinari”.

Per la seva banda, Homs ha dit que "no demanarem cap rescat ni estem en aquesta situació". A preguntes dels periodistes durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha explicat que el Govern està estudiant la possibilitat d’acollir-se al fons de liquiditat de l’Estat, l’anomenat ICO4, i ha assegurat que la decisió “encara no està presa”.

Homs ha negat que es pugui qualificar de “rescat” i ha considerat un “error” que es vulgui presentar aquest fons de liquiditat “com un mecanisme més singular que d’altres”. “Accedir a tot tipus de línies que facilitin la gestió de la tensió de tresoreria és la nostra obligació, és el que estem fent fa temps”, ha assegurat, qui ha recordat que això "no és res nou“.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Aitor, L'H, 25/07/2012 - 21:55

Catalunya intervinguda i aquest passarell diu que és un procediment ordinari? I encara no ha dimitit? Quan el PP obligui a Catalunya a retallar o suprimir tot allò que no considera oportú o li molesta veurem si era un procediment "ordinari"

#3 Kropotkin, Vic, 25/07/2012 - 15:29

Como para fiarse de lo que dicen estos individuos... ¿Alguien les compraría a estos un coche usado? Jua, jua, jua,...

#2 badapetita, badalona, 25/07/2012 - 13:30

Mentre una part de Espanya viu a costa dels impostos de Catalunya que s'en van a Madrid i ja no tornen. Les paraules del COnseller MAs-Colell son coherents. Tenim que pidolar el que es nostre. La riquesa que generem se l'emporten a fora i ja no torna.

#1 Esperança Garcia, Barcelona, 25/07/2012 - 12:49

No m'estranya. Amb l'equip de comunicació que hi ha a Presidència....