Publicitat
Política · 11 de Març de 2013. 21:02h.

Mas-Colell: "Pagarem les farmàcies quan puguem"

La Generalitat demana a l’Estat finançament per pagar a proveïdors

Mas-Colell: "Pagarem les farmàcies quan puguem"

Mas-Colell, durant les declaracions

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha respost amb un lacònic “pagarem quan puguem” a una pregunta dels farmacèutics catalans sobre quan es pagaran els deutes de la Generalitat amb les farmàcies.

El conseller ha aprofitat per llançar la proposta d’un “plan Proveedores” finançat per l’Estat per poder pagar "almenys una part" dels deutes de les comunitats autònomes amb empreses.

Mas-Colell ha volgut recordar també que quan l’any passat es van atorgar els crèdits ICO per a que les comunitats autònomes poguessin pagar factures antigues, la Generalitat no se’n va veure prou beneficiada perquè ja s’havia endeutat pel seu compte per poder pagar a proveïdors.

És a dir, que la Generalitat no tenia factures “antigues” (de més enllà de 2010) perquè ja havia demanat un crèdit més car que el que oferia l’Estat per poder pagar-les a temps.

Aprofitant que el Govern de l’Estat s’ha tornat a comprometre apagar totes les factures en trenta dies (ara es paga a més de 90 de mitjana) el conseller ha afirmat que “si l’Estat fa un nou pla de proveïdors que permeti eixugar els deutes amb proveïdors i modifica el FLA per a que permeti un dèficit més ampli podrem complir amb les lleis de morositat”. Si no es fa així, segons ha dit, “no podem assegurar res”.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#18 Xavi, Barcelona, 13/03/2013 - 13:31

Artur Mas va col·locar Mas-Colell com el gran expert mundial en economia que havia de recuperar les finances de la Generalitat i en 2 anys ho ha empobrit tot fins a les últimes conseqüències. Si en realitat Mas es va quedar a mitges: Aquest és el govern dels millors... saquejadors.

#17 Manolo, Barcelona, 12/03/2013 - 16:14

Este iba par nobel de economía a igual que el "chaquetas verdes"

En el país de ciegos al tuerto le hacen rey

Mas vale que este que iba a ser uno d los mejores del Gran Timonel, hiciese lo imposible para pagar farmacias y proveedores controlando las subvenciones y gastos a TV3

Me parece patético

#16 dimarts , barcelona , 12/03/2013 - 14:45

Mas colell, prou d'eufemismes, que ja sabem que els reis s'on els pares. Ja pots dir: PAGAREM LES FARMACIES QUAN A MADRID ENS ENVIII N ELS DINERS PERQUE JA SABEU QUE , FINS QUE NO ENS INDEPENDITZEM, NOMES SOM UNA GESTORIA.
QUE NO TENIM GOVERN PROPI? NO ES CLAR. QUE US HAVIEU CREGUT EL CONTE ?

#15 tom, bcn, 12/03/2013 - 14:18

Molt bé, us esteu cobrint de glòria, sembla que voleu perdre les properes eleccions, doncs endavant, amb mi no conteu mai més, i amb milers i milers de funcionaris tampoc.

#14 Manel, Camprodon, 12/03/2013 - 10:29

Molt bé, jo també pagaré els impostos quan pugui.