Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2012. 18:40h.

Mas-Colell veu "sabotatge" de l'Estat a les finances catalanes

Considera que les mesures del Govern espanyol van "dirigides a torpedinar el procés pressupostari de la Generalitat"

Mas-Colell veu "sabotatge" de l'Estat a les finances catalanes

Mas-Colell, en una imatge d'arxiu

El conseller en funcions d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha valorat el recurs d’inconstitucionalitat contra l’euro per recepta i les taxes judicials presentat avui pel govern espanyol.

Mas-Colell considera que després de cinc mesos de funcionament, l’euro per recepta "s’ha demostrat útil i eficient en el manteniment de la qualitat de la sanitat i ha demostrat el seu efecte racionalitzador de la despesa, amb un impacte directe sobre el dèficit per la via de l’estalvi (efecte dissuasori) i dels ingressos. Una valoració conservadora de l’euro per recepta preveu una recaptació de 140M€ anuals (100M€ d’ingressos i 40M€ d’estalvi)".

"Resulta sarcàstic que el govern espanyol parli 'd’equitat' quan acaba de decidir no actualitzar les pensions. Un jubilat català pagarà per l’euro per recepta, com a màxim, 61 euros, mentre que, per la no actualització de la pensió, deixarà d’ingressar 217€. El govern espanyol fa populisme pagant Catalunya", afegeix mitjançant un comunicat.
 
Caldria preguntar-se, diu, "si impugnant mesures com l’euro per recepta i les taxes judicials, el govern espanyol manté autoritat moral per exigir esforços dirigits al compliment del dèficit i de les polítiques d’austeritat indicades per Brussel·les".

"Les actuacions del govern central semblen anar dirigides a torpedinar el procés pressupostari de la Generalitat de Catalunya, són un sabotatge a les finances catalanes. Minar la capacitat normativa i bloquejar les mesures que afecten directament el compliment dels objectius de dèficit és una greu prova de deslleialtat entre administracions que haurien de compartir l’objectiu comú de l’estabilitat, la recuperació econòmica i la creació d’ocupació", manifesta.

Finalment creu que el Govern que "compta amb un dictamen positiu del Consell de Garanties Estatutàries, elaborarà un informe econòmic i jurídic que traslladarà a la Unió Europea, on detallarà els entrebancs del govern central en l’aplicació de mesures que permetin complir el mandat d’estabilització de l’economia".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#15 oriel, barcelona, 16/12/2012 - 20:42

Que n'espereu del Govern Central, ens faran la punyeta tan com puguin, no veieu l'odi que ens tenen ,no sabeu que els petits ???? de totes bandes, sempre tenen por dels GRANS !!!!! i ara tenim una mostra del que faran fins que ja no ho puguin fer.més ENDAVANT CATALANS, no ens arronçem

#14 progresando, Mad, 15/12/2012 - 14:57

Pero que guerra, paleto!. Vete con les vaques y déjate de guerrear. Que vais a lanzar, butifarras?. Independentistas Garrulos.

#13 contdown, Barcelona, 15/12/2012 - 14:39

Estar clar. Ens han declarat la guerra en tots els fronts.

#12 progresando, Mad, 15/12/2012 - 02:01

Ya estamos con los victimismos... Toda la vida igual, que ganas de perderlos de vista, jodé.

#11 Carles, barcelona, 15/12/2012 - 01:48

Pel senyor Colell es més fàcil escanyar al contribuent que reduir la mida del estat . ja que llavors te que recol·locar milers de càrrecs polítics dels seus amics de partit a Ajuntaments,àrees metropolitanes, diputacions, consells comarcals - les vegueries que gràcies a Deu no funcionen, Generalita

#11.1 kimet, bcn, 15/12/2012 - 11:51

Es simple, Espanya ens treu 17000 mill d'euros i a més ENS DEU 8000 mill d'euros que NO HAN PAGAT ENCARA i no volen pagar-nos, si hem de retallar 4000 i ens deuen 8000, qui es el responsable? qui ens deu 8000, i qui es? EL GOVERN ESCANYOL. Simple, oi.