Publicitat

El líder de CiU s'enfronta a Montilla amb els esquemes que utilitza el president del PP

Artur Mas, president de CiU, ha contestat al president Montilla en el debat del Parlament sobre la crisi econòmica utilitzant en la seva argumentació els mateixos esquemes que Mariano Rajoy utilitza enfront de les ofertes de Zapatero.

Davant les propostes de Montilla de consens i unitat, Mas ha contestat clarament que no donarà "un xec en blanc" al Govern quan s'apropen les eleccions catalanes de la tardor. En concret, Mas, ha destacat la "màxima bona predisposició a alguns tipus d'acords" però que no donaran "ni un xec en blanc" i cap "contracte d'adhesió".

També, com sol fer Rajoy davant de Zapatero, Mas ha mostrat una certa predisposició a col·laborar, però a canvi que el Govern de Montilla accepti els seus plantejaments.

En la mateixa dinàmica, Artur Mas ha criticat el suport del Govern a la pujada d'impostos, sobretot l'IVA, que ha plantejat el Govern de Zapatero. És a dir, que excepte alguns matisos, Mas ha utilitzat els arguments de Rajoy.

També ha recordat les 138 propostes de política econòmica que han presentat, de les quals se n'han debatut 122. A Catalunya n'han presentat 67, però només se n'han aprovat 8. Les altres 55 les hem presentat a Madrid. Se n'han aprovat 31. "Resulta que el model del president català és tots units. Però a Madrid, un Govern del mateix signe ens aprova més propostes que vostès. Aquí hi ha molt blablablà. Ens han fet molt poc cas, senyor president".

Durant el seu discurs, el líder de Convergència ha preguntat si "el Govern ho ha fet tot bé" i ha retret a Montilla no només que no ha fet autocrítica, sinó dient-li que la majoria dels catalans no li tenen confiança. "L'actuació de la Generalitat, en lloc de crear confiança crea desconfiança", ha dit.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Bacus, Tarragona, 25/02/2010 - 19:40

Es exactament el paper que li agrada jugar a CIU, igual que el PP estan esperant que s'enfonsi tot per poder manar. Estem entre dos focs: els INÚTILS que ens governen i els APROFITATS que esperen que se'n vagi tot a la merda. NO HI HA DRET !

#15 Roc, Terrassa, 25/02/2010 - 19:22

Aquest titular i el desenvolupament de la notícia es correspon a una interpretació que s'allunya moltíssim de la realitat. El discurs agressiu de la Rocío Martínez-Sampere (PSC) vers CiU ajuda al pacte i al consens??

#14 Gemma, Lleida, 24/02/2010 - 23:01

Que us l'ha dictat el Zaragoza aquest titular?? He seguit el debat i resulta increïble la diferència a favor del Mas que hi ha amb el PP i també amb el PSOE-PSC.

#13 Maria, Cassà de la Selva, 24/02/2010 - 17:52

En Mas hauria de cooperar amb el President Montilla per lluitar contra la crisi, encara que sigui pel bé dels catalans.

#12 Matí, Torelló, 24/02/2010 - 17:47

CiU està enlluernada amb la visió de les eleccions i no aporta solucions per sortir de la crisi. El seu únic interès és fer caure el govern del President Montilla.