Publicitat
Política · 13 de Novembre de 2013. 17:40h.

Mas considera un "tema d'Estat" l'aprenentatge de l'anglès

Creu que Catalunya “ha de destacar en el coneixement de llengües”

Mas considera un "tema d'Estat" l'aprenentatge de l'anglès

Imatge de l'acte (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que el “coneixement de llengües, especialment  l’anglès, és un tema central de país i d’Estat i el Govern se’l pren d’aquesta manera”. I ha afegit que Catalunya “s’ha de destacar en el coneixement de llengües, perquè és, i cada vegada serà més, un país turístic, exportador, de generació científica i de captació d’inversió estrangera”.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat la importància de l’aprenentatge d’altres llengües durant l’acte de signatura d’un acord de col·laboració entre el Govern de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per al foment i l’ús de llengües estrangeres, en particular l’anglesa, entre la ciutadania i, en especial, entre els infants i els joves. Han subscrit l’acord el president de la CCMA, Brauli Duart, i els consellers de la Presidència, Francesc Homs; d’Ensenyament, Irene Rigau, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern ha insistit en la importància de conèixer, a més del català i el castellà, l’anglès com a tercera llengua i, si és possible, una quarta.

“O en parlem i progressem o no parlem i ens fem petits”, ha assegurat el president, que ha qualificat com a “estúpid i absurd” el debat que hi ha a l’Estat sobre el català i el castellà, “perquè estan temorosos  que el castellà pugui perdre pistonada, que vol dir que tampoc entenen res, perquè el castellà és una gran llengua de projecció universal que no es perdrà enlloc i tampoc a la societat catalana”.
 
Artur Mas ha recordat que un 38% de les escoles a Catalunya ja imparteixen alguna matèria en anglès a banda de l’assignatura d’anglès, que ara l’anglès és obligatori a la formació professional de grau mitjà i que a les facultats de magisteri de cinc universitats catalanes la formació de mestres inclou assignatures en anglès. També ha assenyalat que a l’educació primària, “ja estem per sobre de l’objectiu que ens havíem fixat per a l’any 2018” pel que fa a l’aprenentatge de l’anglès.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 jaume, bcn, 13/11/2013 - 21:01

Eso que dice mas del ingles....no es bueno ni malo.....eso es MENTIRA.......era mentira.....es mentira......y sera mentira......solo le interesa zombis que sepan catalan.

#9 BEJOTA, BCN, 13/11/2013 - 20:02

SR. MA,:PER A COMPATIR A CATALUNYA PER AQUEST ORDRE:ENGLISH, CASTELLÀ I CATALÀ.

#8 Kropotkin-Harto de esbirros del Régimen, Vic, 13/11/2013 - 18:52

Pues buen comienzo con la inmersión en catalán. Jua, jua, jua,.. ¿O se refiere solo a los hijos de los altos cargos del Régimen que si que se pueden permitir las escuelas privadas sin inmersión en catalán? Creo que algun portavoz del Régimen debería aclararlo.

#7 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 13/11/2013 - 18:45

El que no pot ser és que any rere any s'estudiï el mateix a les classes d'anglès. No és un problema de poques hores, sino de continguts.

#6 Erasmus, Amposta, 13/11/2013 - 18:38

L'anglès és un tema d'estat, sempre que aquestes hores no les treiem del català. Si es treuen del castellà com a Mallorca, estarem d' acord i recolzarem la vaga. Si ha de ser del català, ai noi, ja és una altra cosa! Fins aquí podria arribar el nostre cosmopolitisme. La terreta, primer!