Publicitat
Política · 27 d'Abril de 2013. 12:29h.

Mas: "convertim-nos en vencedors!"

Denuncia "un conflicte de cultures: l'espanyola sempre ha intentat imposar. I la catalana buscar el pacte"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha justificat els actes de commemoració del 1714 perquè "calia fer-ho, no per raons estètiques, sinó per justícia. En aquests darrers tres segles molta gent ha fet contribucions decisives". "Hi ha molta gent que s'hi va deixar la vida", ha recordat.

Per a Mas, "commemorar el 1714 és un acte de dignitat nacional, a través d'això volem deixar clar que Catalunya és un subjecte polític, no un objecte". "Probablement és un miracle que Catalunya segueixi existint, amb tot el que ens ha passat", ha apuntat.

El president de la Generalitat veu en els catalans una "voluntat molt viva de sentir-nos com un poble lliure i sobirà". Mas ha apuntat que "no hem tingut sentit d'Estat, sí de país. Queda l'interrogant de si aquest sentit de país vindrà acompanyat d'un sentit d'Estat".

Mas veu "un conflicte de cultures" entre Espanya i Catalunya i en aquest sentit ha criticat que "la cultura espanyola gairebé sempre ha intentat imposar. I la de Catalunya ha estat buscar el pacte. Hi ha hagut un xoc de mentalitats que encara perduren".

El president creu que els actes no poden ser per anar contra d'Espanya "perquè tenim prou història i cultura positiva com perquè ens hàgim de posar a la contra. Serem més ben entesos entesos i segurament més ben acollits". "La història l'escriuen els vencedors: convertim-nos aquest cop en vencedors", ha sentenciat.

Mas, durant el seu discurs
Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#46 BEJOTA, BCN, 29/04/2013 - 19:02

Madrid triplica a Cataluña en inversión extranjera productiva recibida en 2012
La inversión extranjera productiva en Cataluña cae un 13,8% en 2012, frente a la reducción del 43% registrado a nivel nacional y el 47,5% en la Comunidad de Madrid.

#44 Josep, Lleida, 28/04/2013 - 18:10

Aquest es el crack que deia que el seu objectiu principal era reduir l'atur a la meitat a Catalunya.

Patètic

#43 Pere - Comarca Garraf, Comarca Garraf. , 28/04/2013 - 16:00

Conflicte de cultures ... prepareu-se per assumir l?arribada de una nova tercera llengua cooficial a l?escola no pròpia del Continent Europeu.

#42 Pere - Camarca Garraf, Comarca Garraf, 28/04/2013 - 13:14

Si Mas veu un conflicte de cultures de 300 anys, si reconeix això, espereu-vos encara mes conflictes de cultures. Dons - lo català - se està tornant multicultural, vull dir, deixarem de ser biculturals o The Biculturalism, i encara mes potenciant amb el muntatge dels Nous Catalans.

#41 arnau, barcelona, 28/04/2013 - 11:58

Doy gracias al independentismo por hacer reflexionar a tantos catalanes con unas raíces tan tan tan tan españolas que ni queriendo las pueden negar.

Hasta ahora se iba creando la falsa nación catalana, por manipulación y por el simple paso de los años sin pensar en España.

Heu vegut oli.

#41.1 Pierenc, piera, 28/04/2013 - 16:51

lo que dices se puede interpretar al reves, muchos catalanes d origen extremeño queremos la independencia porque como tu dices hemos reflexionado. la nacion catalana no es falsa.
per cert begut es amb b alta, i els que heu begut oli sou els q negueu Catalunya.