Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2012. 22:21h.

Mas creu que Lara no és "l'empresariat"

El president recomana "no confondre una declaració concreta" amb l'opinió de tots els empresaris

Mas creu que Lara no és "l'empresariat"

Mas, durant l'entrevista a TV3. (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que el president de Planeta, José Manuel Lara, no és "l'empresariat". Mas, preguntat sobre les darreres declaracions de Lara, mitjançant les quals va dir que es veuria obligat a marxar de Catalunya en cas d'independència, ha dit que "aconsello no confondre alguna declaració concreta amb l'empresariat".

"Un dels meus propòsits és no caure en provocacions quan vénen de fora, però quan un català manifesti la seva tampoc no diré res", ha afegit abans de dir que "el pitjor que pot passar és que ens barallem els catalans entre nosaltres", tot i que ha recordat que "tothom té dret a opinar".

D'altra banda, ha comentat que "l'única legalitat no és només la Constitució espanyola", en relació a la possible convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

Mas, durant l'entrevista al programa Àgora de TV3, ha remarcat que "hi poden haver lleis del Parlament de Catalunya, hi pot haver una llei de consultes del Parlament de Catalunya". "Pot ser que ens la intentin enfonsar", ha admès, però ha reblat que "a mesura que el procés a Catalunya sigui pulcre, democràtic, cívic, convivencial, pacífic i democràtic, aquí hi ha un valor que se'n diu democràcia, que està contemplat a tot arreu del món civilitzat".

Segons el president de la Generalitat, "hem de ser llestos en aquest procés" i ha remarcat que això no significa un "adéu a Espanya". D'altra banda, preguntat sobre la possibilitat que l'Estat espanyol enviï l'Exèrcit en cas d'independència, Mas ha respost que ho veu "inversemblant".

Així, ha considerat que "vull pensar que els darrers 30 anys de democràcia a Espanya, en la qual hi hem participat tots, han servit per alguna cosa". "Espanya és un país civilitzat", ha afegit abans de dir que "s'haurien de preguntar per què passa tot això".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#24 juan, bcn, 03/10/2012 - 09:57

Si el Sr. Lara no es empresariado que sera el Honorable Mas de la escuela de negocios del Sr. Prenafeta? Hijo de un evasor de capital

#23 BEJOTA, BCN, 02/10/2012 - 21:04

L'única raó és que la Generalitat té un deute de quasi 50 mil ml.lions i fa retalladas brutasl.No menysprei,Sr. Mas, lo que ha dir el Sr. Lara perque és lo que pensa la majoria de la patronal.No creurá vosté que la patronal deixerá corre un mercat de 37 mil.lions aixi com així ,oi?

#22 spanish, Madrdi, 02/10/2012 - 12:44

claro como no opina como él debe de ser marciano Arturito , Pique dijo estar en contra de la independencia y es el presidente del Cervle d´Economia

#21 Enric, Barcelona, 02/10/2012 - 12:36

El teu nom i la teva afirmació et defineixen perfectament.

#20 Frank, berga, 02/10/2012 - 12:21

En art en la varguardia hecho por el Sr Roca viene a decir que despues de la indp de Cataluña, España tendria que seguir pagando las pensiones a los catalanes pues ya la han pagado, esto es perfecto les quitamos lo que nos interesa y claro pedimos pensiones, que sigan comprando y digo yo y que mas.

#20.1 Enric, Barcelona, 02/10/2012 - 12:38

#20

Frank
Et dius Frank de veritat? Et fas dir així, en plan quillo?

#20.2 yomismo, Murcia, 02/10/2012 - 12:46

Eso no es del todo cierto. El sistema de pensiones español es tal que los trabajadores de ahora pagan las pensiones de los de ahora.No están pagando sus pensiones del futuro.

#20.3 ciutadà ppcc, Barcelona, 02/10/2012 - 16:14

Els anticatalans s'identifiquen amb l'estil quillo. Per què deu ser?

O, en altres casos, am l'estil botox Camacho!