Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2012. 09:21h.

Mas crida a "treballar junts perquè Catalunya faci el seu cim"

Diu que cal “seguir l’exemple de mestratge de Martí Gasull" durant l'entrega de la Creu de Sant Jordi, a títol pòstum

Mas crida a "treballar junts perquè Catalunya faci el seu cim"

Els pares de Martí Gasull recullen la Creu de Sant Jordi

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat que el país treballi de forma conjunta i es comprometi a que “també Catalunya faci el seu cim” en el camí cap a l’Estat propi. Per fer-ho, ha assegurat el cap de l’Executiu, cal “seguir l’exemple de mestratge de Martí Gasull i de tants altres catalans, anònims i coneguts” i “no fer de la baralla entre els propis catalans la norma de conducta”. “Si aprenem a fer pinya i a agafar forces tots plegats, estic convençut que el Martí podrà dir que va fer uns quants cims”, ha reblat.

Mas ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi, a títol pòstum, a l’activista i impulsor de la Plataforma per la Llengua Martí Gasull. Una distinció que han recollit els seus pares, Martí Gasull i Maria Pilar Roig, i el seu germà, Bernat Gasull, en una cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat. A l’acte, també hi han assistit els consellers de Cultura, Ferran Mascarell, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, així com el secretari del Govern, Germà Gordó.

Al llarg del seu discurs, el cap de l’Executiu ha destacat que l’acte és un homenatge a una persona que “havia convertit les seves idees en ideals i que estava compromès i disposat a lluitar per ells”. I, en aquest sentit, ha lloat la “vessant d’implicació, l’honestedat en la defensa dels ideals i l’entrega apassionada, entre d’altres coses, per la llengua” que va demostrar sempre Martí Gasull.

Prenent l’exemple de l’activista, el cap del Govern ha assegurat que ell, i tanta altra gent que durant anys ha treballat pel país, només aspiraven “a poder viure amb normalitat la nostra catalanitat”. Una normalitat, ha assegurat, “que no hauria de ser excepcional” ni convertir-se, com passa ara, “en una lluita gairebé titànica i contra els elements”. “Aspiraven a que no s’hagués d’estar sempre amb l’ai al cor per veure si el ministre o el tribunal de torn pren una decisió per carregar-se l’ús normal de la llengua catalana a qualsevol lloc normal del nostre país, inclosa l’escola”, ha reblat el president.

En aquest sentit, Mas ha assegurat que “no és normal haver de demanar disculpes simplement per ser”, i ha subratllat que en Martí Gasull, amb el seu compromís per la llengua i pel país, va deixar un testimoni clar “que aquesta aspiració a la normalitat hauria de ser una tasca comuna del conjunt del poble de Catalunya”. “Que l’aspiració a una convivència normal, fins i tot entre llengües diferents, sigui el to general del nostre país”, ha demanat el president, que ha afirmat que el desig de tots els catalans i catalanes és viure amb “bona convivència” en un país on “els trets naturals de la identitat es puguin viure amb total normalitat”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Artur, No More, 31/10/2012 - 21:02

De generar empleo no tiene ni idea, pero ¿y lo bonitas que le salen las metáforas?

#5 JUNTOS???, BCN, 31/10/2012 - 10:53

Díselo a los que les que les quitasteis el impuesto de sucesiones.
Poca vergüenza de derecha catalana.

#4 Rogeli Marti, Barcelona, 31/10/2012 - 10:36

Quan Catalunya sigui independent la Caixa perdonará totes les hipoteques i ja no caldrà pagar-les mai. Tots els catalans podrem viure i cobrar un sou sense treballar, podrem anar cada dia a menjar als restaurants gratis, La SEAT ens regalarà un cotxe nou cada any de franc. No caldrà pagar el gas...

#3 Io i pagar multa, bcn, 31/10/2012 - 10:07

quant s ha recaudat en multes per el Marti Gassull ACS Al no puguer pagarli les comisions la Creu es el Premi - No tocar els grans CORTE INGLES ETC.

#2 Josep Pages Canaleta CARDEDEU, CARDEDEU , 31/10/2012 - 10:03

Alguns Catalans han de Morir per qué al Govern Català li doguin LA CREU DE SANT JORDII . Altres le reben en vida com ba ser FELIX MILLET Hostres tu que despres li ban treura per LLADRE I CORRUPTA Ex-- Alt Carrec Public de C.I.U.