Publicitat
Política · 14 de Maig de 2015. 08:22h.

Mas critica que els "botxins" del català ara es presentin com a "víctimes"

El president diu que amb les paraules de Wert "ens sentim ofesos i maltractats"

Mas critica que els "botxins" del català ara es presentin com a "víctimes"

Artur Mas

El president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “hi ha molta gent, de moltes procedències, orígens i sensibilitats diferents que no estan disposats a permetre que els que han sigut durant molts anys els botxins de Catalunya i del català es presentin ara com a víctimes” en referència a les declaracions del ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, que ha donat a entendre que el castellà és perseguit a Catalunya, com el català durant el franquisme; unes declaracions que posteriorment ha rectificat. 

Mas ha afegit que “amb aquestes coses ens sentim ofesos i maltractats, perquè les víctimes han estat Catalunya i la llengua catalana, i ens sentim ofesos perquè hi ha hagut molta gent que ha hagut de lluitar durant molts anys perquè la nostra cultura, identitat i llengua fossin avui una cosa viva de què ens puguem sentir orgullosos”. El president Mas n’ha parlat aquest dimecres a la tarda en un acte de campanya a Vic, amb la candidata de CiU a l’alcaldia d’aquest municipi, Anna Erra, i on també s’han presentat tots els candidats i candidates de CiU a la comarca d’Osona.

Per “defensar-se d’atacs com aquest”, el president Mas ha reclamat uns ajuntaments “forts” a partir del 24M, i ha recordat que aquell dia “estan en joc moltes altres coses, com l’economia, la creació d’activitat econòmica, la feina i garantir uns serveis socials bàsics de manera sostenible” i per això calen institucions locals fortes que treballin per generar activitat econòmica, recuperació i ocupació i “continuïn donant la volta a la situació com ha fet CiU amb l’esforç de molta gent, administracions i entitats que donen la cara”. 

“Segons com es governin els ajuntaments i la Generalitat és molt fàcil que tot això s’esquerdi o s’aturi” ha avisat Mas que també ha lamentat els discursos d’alguns partits, que, “quan els sento se’m posen els pèls de punta, perquè penso que si algun dia estan al front de les institucions faran tot el possible perquè l’activitat econòmica, enlloc d’anar endavant quedi aturada”. 

Finalment, Mas ha recordat que el 24M també està en joc la sintonia entre els ajuntaments, la Generalitat i el procés polític que mostrarà “segons com es configurin els ajuntaments, si aquest país té més o menys força per encarar els proper mesos decisius”. I ha reblat que “no és el mateix un ajuntament de Vic amb l’Anna Erra, Josep Maria Arimany i tota la gent que l’acompanyarà, que un ajuntament a altres mans, que ves a saber si estaran al costat de les institucions catalanes o al davant frenant-lo”. Per això, Artur Mas ha desitjat que el proper 24M CiU guanyi les eleccions, que “les guanyi bé” i que “Anna Erra sigui alcaldessa”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#24 jordi, ,, 14/05/2015 - 16:57

Primero pisotea mi derecho a educar a mi hijo en español y luego me insulta.
Esta es la Cataluña que nos espera con la independencia.

#22 Pepet, Sabadell, 14/05/2015 - 13:42

Triar per triar millor votar al PSC, que el cas Mercuri és "pecata minuta" comparat amb la gestió de CDC. A qui volen enganyar aquesta gent?

#20 Carlos Gomez, Bcn, 14/05/2015 - 13:03


Aquest Sindicat del Crim veient conspiracions, conxorxes i complots per tot arreu. Ja no saben d´on inventarse mes enemics per atabalarnos amb el seu recurrent discurs del martirologi identitari.
Que no pateixi aquest home, que a Can Brian tambe es parla catala.

#20.1 Pepet, Sabadell, 14/05/2015 - 13:44

Jo no sé si a Can Brians es parla català; el que m'agradaria saber si a casa d'en Mas encara es parla castellà.

#19 Cansat, BCN, 14/05/2015 - 12:56

Mas, més val que callis!

#18 Serafín, Bcn, 14/05/2015 - 11:59

Aquí los únicos verdugos son los que colocan prótesis caducadas para llenarse los bolsillos.