Publicitat
Política · 26 d'Abril de 2013. 16:21h.

Mas culpa l'Estat de l'alta taxa d'atur

"És un error retallar en polítiques actives d'ocupació amb les xifres de desocupació que tenim"

Mas culpa l'Estat de l'alta taxa d'atur

Mas, durant la visita a Terrassa

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat “de molt alarmants, impactants i negatives“ les xifres d’atur publicades ahir i, en aquest sentit, ha reclamat al Govern espanyol polítiques que es fixin “menys en la macroeconomia, que és el que es fa sempre, i parlar més de microeconomia”.

“El que no es pot fer quan puja l’atur és retallar les polítiques actives d’ocupació. Això és un error, perquè no és on més diners es gasten i en canvi poden resoldre problemes del dia a dia, i això és microeconomia”, ha assegurat.
 
Artur Mas ha insistit que calen “més mesures de carrer com aprofitar els instruments de crèdit que tenim”. En aquest sentit, el president ha posat l’exemple de l’Institut Català de Finances que, ha dit, en aquests últims dos anys ha realitzat 8.500 operacions que han servit per salvar algunes empreses, però que “s’està quedant sense fons per les restriccions que hi ha ara i que ens fa difícil que puguem continuar amb el mateix nombre d’actuacions”.
 
El president Mas ha fet aquesta valoració en el transcurs de la visita que ha fet aquest matí a l’empresa Lamp Lighting de Terrassa. Aquest acte s’emmarca en la visita institucional que el cap del Govern està realitzant durant tot el dia d’avui a Terrassa i a diversos municipis del Bages per conèixer diferents iniciatives empresarials.
 
En un altre moment de la seva intervenció en aquesta empresa de Terrassa, el cap del Govern ha afirmat que “contra l’atur la solució és donar suport al món de l’empresa, de la petita i mitjana empresa, que és l’únic que pot ajudar que al final les xifres d’atur es vagin mitigant i algun dia es capgirin”, i en aquesta línia ha recordat que el Govern continuarà en aquest mandat simplificant l’Administració per “ajudar la gent que tingui idees i projectes a no trobar tantes traves”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 28/04/2013 - 14:24

La culpa de tenir molt de ATUR , es molt compartida entre Govern Espanyol i el Govern Català . Tots dos fam fortes Retallades quel fam puja Tots dos ban fer LA REFORMA LABORAL Tots dos son de dretes fam politicas Anti--Socials

#20 Olga, Barcelona, 28/04/2013 - 09:47

Es veritat la culpa es de Madrid que ni fa ni deixa. Per altre par Madrid per justificar-se davant dels Espanyols dona la culpa a Catalunya o Brussel·les sense cap explicació més i el poble passant dificultats en Rajoy no diu res ni accepta preguntes el temps passa on estarà el "gazapo".

#19 BEJOTA, BCN, 27/04/2013 - 18:52

SR. MAS: VD. ÉS POC ORIGINAL.LO DE MADRIT ,TÉ LA CULPA DE TOT I MÉS ,JA NO SEVEIX.BON DIA.

#18 BEJOTA, BCN, 27/04/2013 - 13:54

DE QUINS PAÏSOS CATALANS PARLAN ? RECOMANO ,FER UNA ULLADA A LES DARRERES ELECCIONS GENERALS.TOT I QUE'LS GOVERNS DE LA G. DE CATALUNYA HAN SUBVENCIONAT PANXES AGREÏDES PER A ANEXIONAR-SE TERRITORIS FORANIS ,EL RESULTAT ÉS NUL.

#17 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 27/04/2013 - 09:10

conflicto económico-social que se encuentra latente saldrá a la superficie. Usted NO diversifica y se lo juega TODO a la independencia, cosa legitima pero ahora se debe administrar y mitigar con dedicación abnegada el dolor y sufrimiento social, cosa que una gran mayoría de la casta se hallaalmargen