Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2009. 20:19h.

Mas defensa el català a l'Alguer

Recorda que és "la vuitena o novena llengua de la UE"

Mas defensa el català a l'Alguer

Mas, a l'Alguer


Artur Mas ha pronunciat una conferència a l’Obra Cultural de l’Alguer, l’entitat que l’ha convidat a la ciutat sarda. Mas ha recorregut l’Alguer acompanyat de l’ànima de l’Obra Cultural, Carles Sechi, que en aquests moments és candidat a les eleccions de Sardenya en suport de l’actual president regional i candidat a la reelecció, Renato Soru, del Partito Democratico, que compta amb el suport tots els partits de centre-esquerra i esquerra. Soru ha pres mesures en favor de la protecció del català a l’Alguer i s’enfronta a un rival avalat per les forces de dreta de l’actual primer ministre italià Silvio Berlusconi.
 
Mas ha pogut contactar amb agents econòmics i culturals de la societat algueresa, que veuen en el reforç de les relacions entre Catalunya i l’Alguer una gran oportunitat per impulsar la llengua catalana a la ciutat i protegir el patrimoni de la catalanitat, com el modista alguerès Antonio Marras, director de la firma de moda Kenzo a París (França), que també té botigues amb la seva pròpia marca. També puntals de la catalanitat com mossèn Antoni Nughes, deixeble del pare Miquel Batllori i que fa classes de català des de fa trenta anys, a més de dir la missa en català cada diumenge.
 
A la seva conferència, Mas ha repassat la situació de la llengua catalana, però sobretot ha animat els algueresos a fomentar la seva pertinença a la comunitat de la catalanitat, com una possibilitat d’afirmar-se al mig de la globalització, que portarà un seguit de noves ocasions de creixement econòmic. “El territoris de parla catalana sumen més de deu milions d’habitants. Les comunitats lingüístiques europees vol dir la vuitena o novena llengua de la UE”, ha recordat Artur Mas.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Papitu, BARSALONA, 09/08/2012 - 21:30

El catalán a Alguer no es mas que una atracción turística. Ya casi nadie lo habla ,las lenguas que se oyen en Alguer son el Sardo y el Italiano. Gastarse una millonada para intentar mantenerlo es un desperdicio inútil de dinero.

#23 Miqui, LF, 08/02/2009 - 23:51

MISCOSOTAS: tu si que ets patètic amb la merda de blog que tens, amb escrits inútils i anunciant pornografia. No tens cap tipus de valor. T'hauria de caure la cara de vergonya.....

#22 Miqui, LF, 08/02/2009 - 23:49

rtp: La llengua d'1 persona o la de 400 milions mereix el mateix respecte. Dius molt de tu xato amb aquest comentari. No ets més que jo perquè parlis el castellà, ets simplement una persona que en parla una altra. Jo defenso la meva, la que m'estimo !!!

#21 pep, manresa, 08/02/2009 - 18:16

rtp (barcelona), observo que no raones gaire bé, si et treus la teva bena nacionalista espanyola dels ulls veuràs que l'única opció que tenim els residents a Catalunya d'alliberar-nos del Tripartit és votar Mas.
Tú mateix, tú tries.

#20 rtp, barcelona, 08/02/2009 - 09:26

Si según tu una lengua con un hablante merece todo el respeto ¡que respeto se debería de tener por la que tiene 400 millones!