Política · 26 de Juliol de 2020. 17:59h.

Mas deixa morir el PDECAT

El president calla davant el nou partit de Puigdemont

Mas deixa morir el PDECAT

La profunda divisió a l'espai neoconvergent s'ha consumat aquest cap de setmana amb l'assemblea fundacional del nou partit de Carles Puigdemont, que trenca definitivament amb el PDeCat i que consagra la divisió entre els partidaris d'una via unilateral per a la consecució de la República i els pragmàtics, més partidaris d'arribar a acords i aparcar temporalment la independència. Enmig d'aquest cisma, destaca el llarg i profund silenci d'una de les figures més destacades del PDeCat, Artur Mas.

L'expresident, que sempre s'ha mostrat contrari a la divisió de l'espai convergent en diversos partits, no s'ha pronunciat sobre l'escalada de tensió entre Waterloo i la cúpula del PDECat en els darrers mesos, i tampoc ha fet cap comentari sobre la fundació del nou partit de Puigdemont. Mas, que ha mantingut un perfil baix durant les negociacions, tampoc va participar en l'acte fundacional de Junts per Catalunya (JxCat) que es va celebrar aquest dissabte de forma telemàtica.

Mas tampoc va posicionar-se quan Puigdemont -fa dos anys- va guanyar la partida i va aconseguir defenestrar Marta Pascal, una de les poques persones al partit que qüestionaven les seves exigències.

L'expresident tampoc es va fer de la Crida Nacional per la República, l'associació impulsada per Puigdemont i Jordi Sánchez la tardor del 2018, i tampoc va assistir ni en l'acte fundacional a Manresa ni tampoc en el congrés de 2019 a Barcelona.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Andreu R., Sant Cugat, 09/08/2020 - 18:46

Perfil baix és el segon cognom de Mas. Ha aconseguit espatllar tot el que toca.

#9 electra, Barcelona, 27/07/2020 - 09:03

En Mas calla perqué està esperant que l'enxufin uns o altres, a veure si li donent alguna vicaria de sou ben elevat i "anchas Castilla". Algú em pot dir de que viu ara?

#9.1 Jaime de Andrade, Pazo de Meirás, 27/07/2020 - 16:23

Quizás cobra "en negro",como su antepasado,jejejeje...qué jodío.

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 27/07/2020 - 00:08

¿Por qué Mas calla?
Por que sabe que el Puchi siempre falla.

#7 Amadeo, Barcelona, 26/07/2020 - 21:48

Toda la gente que ha aguantado a Jordi Pujol, sin rechistar y con sumisión, no han desarrollado un sentido critico en nada, hablan cuando tienen poder y lo pueden ejercer y callan incluso cuando lo tienen y no pueden ejercerlo, sin permiso previo de muchos. La falta de autoridad en el independentismo es muy grande. Todo el mundo va por libre .

#6 Ojotuerto, Calafell.tab, 26/07/2020 - 21:36

En Catalunya se ha dejado morir a mucha gente